Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19: Autoritățile franceze vor desfăşura o campanie de teste rapide în şcoli

COVID-19: Autoritățile franceze vor desfăşura o campanie de teste rapide în şcoli

Un articol de: George Lupu - 20 Noi 2020, 17:55
COVID-19: Autoritățile franceze vor desfăşura o campanie de teste rapide în şcoli Foto: Pixabay Eveniment

Autoritățile franceze se pregătesc de testarea în masă a elevilor pentru noul coronavirus folosind testele rapide.Inițial, testele vor fi aplicate în unitățile de învățămând din Paris. Instituţiile de învăţământ secundar din regiunea pariziană vor participa începând de luni la o campanie masivă de testare rapidă prin teste antigen, în cadrul unei operaţiuni-pilot pentru personalul şi elevii care vor participa pe bază de voluntariat.

 

Elevii din Franța, testați pentru coronavirus

 

Campania cu teste antigen, al căror rezultat se obţine în 15-30 de minute, face parte din noua politică a guvernului francez de a extinde testarea populaţiei prin folosirea masivă a acestor teste.

Operaţiunea va demara pe 23 noiembrie şi se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituţii de învăţământ din regiunea capitalei franceze.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin această campanie va ''permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului şi ruperea lanţurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor şi ansamblul comunităţii educaţionale'', explică Asociaţia Spitalelor Publice din Paris.

Teste rapide reprezintă un instrument complementar testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referinţă.

Însă din cauza saturării laboratoarelor care prelucrează testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea antigen, în special pentru cazurile simptomatice.

 

Nouă carantină în FranțaFranţa a instituit din 30 octombrie un nou lockdown pentru a combate răspândurea virusului, însă şcolile au rămas deschise. Dar din cauza infectărilor în rândul elevilor şi profesorilor, au fost până în prezent închise 20 de instituţii de învăţământ şi 222 de clase. Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor a fost în ultima săptămână de 13.870, faţă de 12.487 în săptămâna precedentă, iar în rândul profesorilor de 2.011, faţă de 2.223.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   COVID-19