Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19: Criza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii români

COVID-19: Criza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii români

Un articol de: George Lupu - 26 Oct 2020, 14:30
COVID-19: Criza de Remdesivir şi Tocilizumab, motiv de îngrijorare pentru medicii români sursa foto: Comisia Europeana Eveniment

Situație gravă în plină pandemie de coronavirus, din cauza lipsei unor medicamente esențiale în tratarea cazurilor de COVID. Criza medicamentelor Remdesivir şi Tocilizumab, esenţiale pentru vindecarea acestor bolnavi, trezește îngrijorarea medicilor din România.

 

Ce se întâmplă cu medicamentele esențiale pentru coronavirus

 

Directorul general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, medicul Liliana Coldea, a precizat că aceasta este o criză la nivel mondial, mai ales în ceea ce privește Tocilizumab.

"Dotarea spitalului cu Remdesivir şi Tocilizumab - sunt medicamente care sunt absolut esenţiale. De Remdesivir am făcut rost, dar se pune problema de Tocilizumab, este o criză nu la nivel naţional, ci mondial. Deci este o problemă cu Tocilizumabul. Este un medicament care este absolut esenţial în tratamentul formelor severe, atunci când este acea furtună citochinică şi, dacă nu se administrează, pierdem pacientul. Este o criză. Am vorbit la minister şi ni s-a promis că o să ne trimită", a explicat medicul Liliana Coldea, potrivit Agerpres.

Medicii sunt îngrijoraţi acum că stocurile nu vor fi suficiente.

 

Criză a medicamentelor pentru COVID-19

 

Încă de acum câteva săptămâni, Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat că stocurile de Remdesivir sunt pe terminate și că Tocilizumab, un anticorp monolonal, nu va mai putea fi achiziționat cu ușurință:

“Mai avem încă, dar suntem pe terminate cu Remdesivirul și deocamdată nu mai putem achiziționa Tocilizumab, care era un anticorm monoclonal care ne trebuia și în locul acestuia am luat Chimeret, un alt anticorp monoclonal. Până acum noi ne-am descurcat foarte bine cu toată paleta de medicamente. Suntem pee terminate acum cu Remdesivirul și vom face adresă către Ministerul Sănătății în a asigura cantitatea de peste 300 de flacoane.

În ceea ce privește Tocilizumab, este o problemă legată de faptul că, dacă până acum îl asigura firma producătoare îl asigura, acum nu îl mai asigură, după ce a făcut-o timp de 6 luni. Vom vedea ce opțiuni sunt pentru a-l mai aduce în spital”, a explicat Carmen Dorobăț.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   COVID-19