Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19: Două noi focare de coronavirus în centre medico-sociale

COVID-19: Două noi focare de coronavirus în centre medico-sociale

Un articol de: George Lupu - 28 Sep 2020, 16:20
COVID-19: Două noi focare de coronavirus în centre medico-sociale foto: Pixabay Eveniment

Noi focare de coronavirus au fost depistate în centre medico-sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

 

Două focare noi de coronavirus în Prahova

 

Două noi focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost depistate în centrle amplasate în localităţile Nedelea şi Tătărăi, unde 39 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus în cele două centre aflate în subordinea DGASPC Prahova a avut loc în urma testărilor care se fac periodic, începând cu luna aprilie, în aşezăminte de acest tip.

"Ca urmare a celor constatate, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, informează Prefectura Prahova, luni după-amiază.

În centrul medico-social de la Tătărăi, 29 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19

"Zece dintre cei infectaţi sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Şi în acest caz, a fost izolat personalul pozitiv şi contacţii acestora, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală”, a precizat Prefectura Prahova.

La nivelul judeţului, 76 de noi infectări au rost raportate în ultimele 24 de ore, trei dintre bolnavi având vârste sub 18 ani.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

 

Bilanțul pandemiei de coronavirus

 

România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) anunță luni că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste.

Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ  în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.