Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Mihai Craiu, despre pericolul infectării elevilor cu COVID-19, când se redeschid școlile: "Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică"

Medicul Mihai Craiu, despre pericolul infectării elevilor cu COVID-19, când se redeschid școlile: "Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică"

Un articol de: George Lupu - 08 Mai 2020, 09:49
Medicul Mihai Craiu, despre pericolul infectării elevilor cu COVID-19, când se redeschid școlile: "Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică" Foto: Facebook Eveniment

Medicul Mihai Craiu a declarat vineri, referitor la perspectiva deschiderii școlilor în România, în contextul pandemieid e COVID-19, că rata de transmitere a virusului este mică în rândul copiiilor, însă aceștia sunt purtători ai noului coronavirus, la fel ca un adult.

“În momentul ăsta stăm mulțumitor în România, dacă e să ne uităm strict la cifre și să le comparăm cu ale altora. Și guvernnații au zis că e mai mică amploarea lucrurilor negative decât se aștepta.

Din punct de vedere medical copii au o susceptibilitate mai mici privind infecția ia la noul coronavirus. Există dovezi extensive că probabilitatea ca un copil să se infecteze în acelaași condițiid e contact e de trei ori mai mică decât a unui adult. De aceea există un gram de optimist. Deci vârsta este un factor de risc, cu cât este mai înaintată cu atât riscul este mai mare. Deci nu de copii îmi este frică. Ei pot să fie purtători", a declarat medicul la Rock FM.

În ceea ce privește pericolul infectării în școli, renumitul medic a precizat că cel mai mare pericol este cel reprezentat de pauze, când măsurile de distanțare socială în rândul elevilor sunt greu de aplicat.

"Vorbitul tare că stăm la un metru și jumătate sau mai mult, nu este foarte sigur, mai ales dacă nu purtăm mască, iar copiii nu stau departe unul de celălalt, stau foarte aproape. La școală s-a observat că problema cea mai mare este pauza. Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică. Trebuie urmărite exemple din țări asiatice.

Emoții vor fi foarte multe. Există exemplul țărilor nordice unde s-au protestat pe marginea deschiderii școlilor. Ar trebui ascultați experții epidemiologi. În momentul ăsta suntem într-o situație dificilă emoționant", a mai precizat medicul Mihai Craiu.

 

Raed Arafat, despre măsurile de pregătire în școli

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a oferit detalii importante despre desfășurarea orelor în școli și despre soarta învățământului din România, în contextul pandemiei de COVID-19.Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!

Potrivit lui Ared Arafat, elevii vor trebui să aibă acces la apă şi săpun, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii.

Totodată, elevii bolnavi nu vor avea accesul în școală. Dacă elevii se prezintă cu simptome de boală vor fi trimiși acasă sau la medic. Modificate ar urma să fie și pauzele în școlile cu un număr mare de elevi. Astfel, în acest caz pauzele urmează să fie distanţate, astfel încât să nu se creeze îmbulzeală.

Raed Arafat a mai spus că o parte din elevi ar trebui să poarte măşti.

 

Școlile au fost închise în România, în contextul pandemiei de COVID-19

 

România e în stare e urgență din 16 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. La jumătatea lunii aprilie, această stare a fost prelungită cu încă o lună prin decret prezidențial. Ea ar urma să fie ridicată de la jumătatea lunii mai, când primele măsuri de relaxare a restricțiilor vor intra în vigoare.

Din 11 martie, școlile au fost închise și, de atunci, orele s-au ținut online.

 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Craiu,   COVID-19,   Romania