Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19. Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu / Alte 4.938, în scenariul 2

COVID-19. Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu / Alte 4.938, în scenariul 2

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Oct 2020, 15:29
COVID-19. Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu / Alte 4.938, în scenariul 2 Foto: Hepta - Abaca Press / Marechal Aurore/ABACA Eveniment

Numărul unităților de învățământ în care elevii fac cursuri online (scenariul roșu) a depășit 3.600, arată informațiile centralizate vineri de Ministerul Educației.


 

Peste 3.600 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu 

Ministerul Educației transmite, vineri, că un număr de 3.605 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul roșu (online).

Totodată, alte 4.938 de școli sunt în Scenariul 2 (mixt).

La școală, zi de zi, mai merg doar elevii din aproximativ 9.000 de școli.

„În conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, la ora 12,00, se înregistra următoarea situaţie:

* 9.113 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

* 4.938 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

* 3.605 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.”, transmite Ministerul Educației.

Potrivit MEC, 369 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 3 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 ca urmare a ratei de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 din localitate ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.


 

Se cere redeschiderea școlilor

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)În contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut atingând un nou record, Asociația Școlilor Particulare contestă în instanță închiderea școlilor și a grădinițelor de către Comitetele pentru Situații de Urgență, constituite la nivel local, în contextul pandemiei de coronavirus. Asociația redeschiderea școlilor și grădinițelor ale căror cursuri au fost suspendate ca urmare a creșterii rateid e incidență a cazurilor de coronavirus.

Solicitarea se referă la toate grădinițele și școlile, indiferent că sunt de stat sau private, iar decizia a fost luată în adunare generală a ASP la care au participat reprezentanții a peste 250 unități școlare particulare din toată țara, precizează organizația.

Asociația anunță că plângerea prealabilă o să fie depusă vineri, 30 octombrie 2020, în Municipiul Cluj-Napoca și în Municipiul Brașov urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie depusă în toate județele și localitățile în care comitetele pentru situații de urgență au hotărât suspendarea cursurilor față în față din unitățile de învățământ de stat și particulare.


 

Citeşte mai multe despre:   elevi,   elevi cu coronavirus,   bilant covid-19,   inchidere scoli,   scenariul rosu