Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19: Restricții dure în Spania pentru sărbătorile de iarnă

COVID-19: Restricții dure în Spania pentru sărbătorile de iarnă

Un articol de: George Lupu - 03 Dec 2020, 10:26
COVID-19: Restricții dure în Spania pentru sărbătorile de iarnă Eveniment

Guvernul de la Madrid anunță restricții dure de sărbători în încercarea de a stopa extinderea cazurilord e coronavirus în Spania. Reuniunile între membrii familiei vor fi restricționate, în timp ce deplasările dintr-o regiune în alta se vor putea desfășura doar în condiții speciale.

 

Restricțiile luate de Guvernul de la Madrid

 

Întâlnirile între rude nu vor putea depăşi 10 persoane de Crăciun și de Revelion, a decis ministrul Sănătății Salvador Illa așa cum a anunțat într-o conferinţă de presă.

NU este singura restricție luată de autoritățile spaniole. Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise, excepţie făcând necesităţi esenţiale sau pentru a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare cu familia.

Restricţiile de circulație pe timp de noapte vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani. În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile în funcţie de evoluţia pandemiei, scrie AFP.

Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că "evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane" nu vor fi autorizate.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

Recomandările OMS pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

 

Maria Van Kerkhove, oficial OMS pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a afirmat că „a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”.

„Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune ”, a insistat ea.

Cercetătoarea americană probabil că nu a avut în vedere doar Crăciunul, ci și Ziua Recunoștinței, sărbătoarea familială prin excelență în Statele Unite, care va fi sărbătorită joi. Specialiștii se tem de un nou vârf de infecție în țara deja cea mai afectată de Covid-19, cu aproape 260.000 de morți. Pentru OMS, o sărbătoare prin videoconferință ar putea fi soluția, scrie Le Figaro.

Aceasta a mai spus că oamenii pot găsi modalități de a sărbători când totul se termină.

„Facem asta în familia mea și vom avea o petrecere de pomina când se va termina pandemia”, a spus Maria Van Kerkhove.

Citeşte mai multe despre:   Spania