Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment COVID-19, scenariul 4. Lista spitalelor din întreaga țară care vor trata pacienți cu coronavirus

COVID-19, scenariul 4. Lista spitalelor din întreaga țară care vor trata pacienți cu coronavirus

Un articol de: Traian Avarvarei - 31 Mar 2020, 13:04
COVID-19, scenariul 4. Lista spitalelor din întreaga țară care vor trata pacienți cu coronavirus Eveniment

Mai multe spitale din întreaga țară vor fi destinate tratării pacienților cu Covid-19.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății, după ce România a întrat, luni seară, în scenariul 4, adică a depășit 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Este vorba despre spitale din toate municipiile din țară. Mai exact, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Ordinul de ministru aprobat de Nelu Tătaru conține lista spitalelor, reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare și tipul de PPE utilizat atunci când se oferă îngrijiri pacienților cu COVID-19.

În document se specifică faptul că ‘pentru procedurile generatoare de aerosoli pentru pacienții cu COVID-19 (ex. intubare, ventilație non-invazivă, traheostomie, resuscitare cardiopulmonară, ventilație manuală înainte de intubare, bronhoscopie, gastroscopie și recoltarea testelor PCR COVID) personalul medical trebuie să utilizeze ca protecție, mănuși, halate, măști FFP2 și FFP3; de asemenea, se vor utiliza șorțuri impermeabile, în cazul în care combinezoanele/halatele nu sunt impermeabile’.

După cum a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în scenariul 4 medicii infectați cu coronavirus, dar asimptomatici, vor putea merge la serviciu pentru a-i trata pe ceilalți pacienți cu COVID-19. De asemenea, persoanele cu forme ușoare de boală vor fi tratate în afara unităţilor medicale.

Ministrul Sănătății este de părere că vârful epidemiei din România ar fi așteptat în a doua jumătate a lunii aprilie, când am putea vedea diagnosticate oficial cu Covid-19 în jur de 10.000 de persoane sau chiar mai mult. Ar mai putea fi un vârf epidemic și la toamnă, dar probabil mai atenuat.

În România, la ora transmiterii acestei știri au fost rapotate 69 de victime, toate cu boli preexistente, și 2.245 de oameni infectați. 

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică anunță că până marți, la ora 13.00, 62 de pacienți se află internați la ATI, 36 fiind în stare gravă.

Mai menționăm faptul că la nivelul întregii țări, 11.576 de persoane sunt plasate în carantină instituționalizată, în timp ce alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cea mai gravă situație este la Suceava, oraș ce a fost închis din cauza focarului de coronavirus. Aici sunt aproximativ 600 de pacienți, întrecare și multe cadre medicale, din totalul de peste 2.000 la nivelul întregii țări.

Această decizie a fost luată prin Ordonanța Militară numărul 6 care poate fi citită integral AICI

La situația de la Suceava s-a ajuns în urma nerespectării unor nereguli grave. Spre exemplu, deși în perioada 22-29 martie au decedat 22 de persoane infectate cu noul coronavirus, doar nouă morți au fost raportați la timp către Grupul de Comunicare Strategică. Ceilalți 13 decedați, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost anunțați abia luni seară. (Detalii AICI)

Situația din întreaga lume este gravă. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, amrți, că pandemia de coronavirus este ”departe de a se termina” în Asia. 

Peste 200 de țări de pe mapamond sunt afectate de COVID-19. Au fost raporate pe întreg globul peste 785.000 de cazuri de contaminare cu COVID-19.

În total, 37.820 de persoane infectate cu noul coronavirus au decedat, iar 165.659 de pacienți din întreaga lume au fost decalarați vindecați.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19,   Stiri Suceava,   Stiri Romania,   Stiri Bucuresti