Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat dacă Suceava va ieși din carantină: "Zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat dacă Suceava va ieși din carantină: "Zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie"

Un articol de: George Lupu - 30 Apr 2020, 17:45
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat dacă Suceava va ieși din carantină: "Zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie" Foto: Inquam Photos/George Calin Eveniment

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o nouă vizită la Suceava pentru a verifica și analiza situația medicală de la unitatea medicală care a devenit la începutul pandemiei cel mai mare focar de COVID-19 din România. Nelu Tătaru a participat și la retragerea conducerii militare de la Spitalul Județean Suceava.

În contextul vizitei sale, ministrul Sănătății a precizat că nu știe încă dacă după data de 15 mai, județul Suceava va ieși din carantină. În acest sens, Nelu Tătaru a precizat că așteaptă un raport cu toate informațiile pentru a lua o decizie.

”Aștept un raport din care să aflu amănunțit ce anume s-a petrecut la spitalul din Suceava, iar după ce voi citi raportul voi putea spune mai multe”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă Suceava va ieși din carantină pe data de 15 mai,ministrul a precizat: ”Nu pot spune, deocamdată ce se va întâmpla, dar zilele următoare vom analiza totul și vom lua o decizie”, a precizat Nelu Tătaru.

În timpul conferinței de presă din fața Spitalului Județean Suceava, Nelu Tătaru s-a declarat nemulțumit de faptul că foarte mulți suceveni erau pe străzi în momentul în care a venit dinspre Botoșani spre Suceava.

„Destui, destui și în Botoșani și în Suceava. Același lucru, dacă mă credeți, îl vedeam și când veneam acum patru săptămâni. Eu sper ca și dânșii, ca populație civilă, dar și personalul medical, să înțeleagă că nu poate să se mai repete momentul de acum cinci săptămâni.

Dacă acum cinci săptămâni găseam un corp medical debusolat, dezorientat, fragil, acuzând lipsa de echipamente, lipsa de medicamente, că nu sunt testați, acum nu cred că mai este acest lucru”, a mai precizat Nelu Tătaru.

 

Focarul de infecție de la Spitalul Județean Suceava

 LEGĂTURA NEȘTIUTĂ dintre JADOR de la „Puterea Dragostei” și Emi Pian: Abia acum FANII manelistului au rămas INTERZIŞI

Spitalul Județean Suceava a devenit un focar de infecție după ce o femeie de 72 ani,  internată în data de 21 martie 2020 și confirmată pozitiv cu noul coronavirus a murit, fără context epidemiologic. După acest incident.

După acest incident, zeci de cadre medicale au fost confirmate pozitiv,  unitatea medicală a fost închisă și transformată în spital pentru COVID-19. Totodată, nu mai puțin de 1.300 de angajațI ai Spitalului au intrat în izolare.

Dezvăluirile făcute de cadrele medicale au scos la iveală un lung șir de nereguli grave. Deși se știa încă de duminică faptul că mai multe cadre medicale, împreună cu personal mediu dintre care infirmiere și asistente, au fost infectate cu noul coronavirus, în loc să fie izolați și testați, medicii au fost chemați de urgență să se prezinte luni dimineața pe toate secțiile.

Mai mult, cei care au fost contacți ai unor pacienți pozitivi au fost puși să meargă la Pneumologie împreună cu cei care au fost deja confirmați pozitiv.

În acest context, din data de 2 aprilie, SJU Suceava a fost condus de o echipă de medici militari, sub coordonarea secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, generalul în rezervă Ionel Oprea.

Pe 27 aprilie, Consiliul Medical al SJU Suceava a votat noua structură de conducere a unităţii medicale, dr. Anatolii Buzdugan fiind ales în funcţia de manager, iar medicul Valeriu Gavrilovici în funcţia de director medical.

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   COVID-19,   Suceava