Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cozi de kilometri în diaspora, mii de oameni aşteaptă să voteze. La Ambasada din Paris se cântă imnul României, mii de români scandează la Roma (VIDEO)

Cozi de kilometri în diaspora, mii de oameni aşteaptă să voteze. La Ambasada din Paris se cântă imnul României, mii de români scandează la Roma (VIDEO)

Un articol de: - 16 Noi 2014, 08:53
Cozi de kilometri în diaspora, mii de oameni aşteaptă să voteze. La Ambasada din Paris se cântă imnul României, mii de români scandează la Roma (VIDEO) Vot la Paris. Sursa foto: Vasile Damian Galerie foto (1) Eveniment

Şi la turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale interesul pentru votare în diaspora este foarte, foarte mare.

Mii de români vor să îşi exercite dreptul de vot în toate secţiile de votare deschise peste hotare, oamenii stând încă de la primele ore ale dimineţii la cozi foarte mari.

Oamenii postează imagini cu situaţia din diferite locaţii pe diferite reţele de socializare, existând deja premizele ca multe persoană să nu poată vota, la fel ca la turul I.

Peste 4.000 de români protestează la Consulatul din Munchen (Detalii AICI)

La ora 13:00, jandarmii italieni au fost trimişi la Consulatul din Torino unde 5.000 de români vor să voteze... Situaţia devine tensionată şi la Paris (Detalii AICI)

Mii de români scandează la Roma "Nu plecăm!" şi "Hoţii!"
 


Coadă la vot în Strasbourg

Postare de Mădălina Ciutacu

Coadă la vot în Munchen
 


Coadă la vot în Dublin


La Ambasada din Paris se cântă deja imnul României
 


Imagini impresionante de dimineaţă de la Consulatul din Paris


Sursa: Vasile Damian

Coadă la vot la Bruxelles
 


Oamenii au început să huiduie la Torino
 


La Torino, votanţii au venit de la 5 dimineaţa în faţa consulatului, iar la Londra unii s-au aşezat la rând încă de sâmbătă seară. Sute de români aşteaptă să voteze şi în Paris, unde s-au format două cozi.

Peste 1.000 de români stau la coadă să voteze în Torino. La primele ore ale dimineții, coada se întindea deja pe aproximativ 2 kilometri.

Anca Manolea, o jurnalistă din Torino, a declarat pentru B1 TV că situația de la Torino este ”destul de dezastruasă” și că oamenii se află în fața singurei secții de votare din oraș încă de la ora 5 dimineața. 

”Situația este destul de dezastroasă. Este deja o coada de un kilometru jumătate sau doi, oamenii sunt la coadă de la ora 5 dimineață. Există o singură secție. Sunt mult mai mulți oameni decât în primul tur. Problema principală este că avem doar o secție de vot, iar în Torino sunt 50.000 de români, dar vin să voteze români și din alte zone. În medie votează aproximativ 50 de persoane la 12 minute. Sunt cinci persoane, în loc de tre,i care conpletează datele pe listele suplimentare, dar nu este de ajuns. Lumea la prezidențiale vrea să voteze pentru că este interesată de ce se întâmplă acasă, de aceea sunt destul de activi la alegerile prezidențiale. De la ora 5, s-au mobilizat, sunt determinați, vor să stea la coadă, vor să-și exercite acest drept constituțional și nu cred că vor ceda prea ușor”, a spus Anca Manolea.

Coadă la vot, în Coslada, Spania
 


La Paris, unde sunt amenajate două secții de votare, la deschiderea secțiilor sute de oameni erau deja la coadă. Alexandru Urdaș, coordonator al Ligii Studenților din Franța, aflat la Paris, a spus că în fața secțiilor de votare s-au format două cozi, la una dintre acestea aflându-se aproximativ 800 de oameni, iar la cealaltă peste 1.000 de persoane. ”Cam 800 de oameni sunt la coada mai mică și peste o mie la cealaltă. 800 coada mai mică și peste o mie. Poliția e cu noi, e liniște, a început ploia. Toată lumea este foarte motivată”, a declarat Urdaș, potrivit Mediafax.

Străzi blocate la Paris de miile de români care încearcă să voteze la ambasadă


În Londra, zeci de români din străinătate s-au așezat la coadă încă de sâmbătă seară, pentru a putea vota în turul doi al alegerilor prezidențiale, mulţi dintre ei venind de la sute de kilometri, cu autocare închiriate, în oraşele unde sunt organizate secţii de votare.

Coadă incredibilă la 7:30 la consulatul din Londra
 


În primul tur al alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

În străinătate sunt amenajate 294 de secții de votare la care românii pot vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

1.000 de români, la coadă la Torino, pentru a vota


Citeşte mai multe despre:   Italia,   turul doi