Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cozi interminabile la CAS Brașov: Mii de oameni au fost chemați să plătească datorii de care habar nu au

Cozi interminabile la CAS Brașov: Mii de oameni au fost chemați să plătească datorii de care habar nu au

Un articol de: B1 TV - 01 Aug 2013, 09:58
Cozi interminabile la CAS Brașov: Mii de oameni au fost chemați să plătească datorii de care habar nu au Eveniment

Cozi interminabile la Casa de Asigurări de Sănătate Braşov. Mii de oameni s-au înghesuit în faţa ghişeelor, cei mai mulţi fără să aibă habar cum ajuns să aibă datorii la CAS. Instituţia a trimis deciziile de impunere iar sumele de plată nu sunt deloc mici.

În cele mai multe cazuri acestea depăşesc 500 de lei. Chiar şi românii plecaţi în străinătate sunt obligaţi să se achite de datorii iar, cel mai adesea, părinţii lor în vârstă sunt cei care trebuie să se calce în picioare la ghişele Casei de Asigurări de Sănătate.

Braşovenii care au avut încasări suplimentare în afara salariilor şi a pensiilor au primit somaţii de plată de la CAS pentru veniturile realizate.

Oamenii primesc prin poștă un plic cu un titlu executoriu și explicaţii referitoare la legi de care n-au habar și nu înțeleg de ce trebuie să plătească aceste sume.

Reprezentanţii CAS susţin că oamenii ar trebui să fie bine informaţi pentru că necunoaşterea legii nu îi poate scuti de la plata taxelor.

„Fiecare cetăţean este conştient de ceea ce declară la Administraţia Finanaţelor Publice deci acolo se face declararea veniturilor anticipate dar şi cele realizate la sfârşitul anului deci în declaraţia pe care fiecare om o depune la începutul anului şi după aceea în funcţie de veniturile realizate anul respectiv. Deci fiecare contribuabil ştie  şi răspunde pentru ceea ce a declarat la ANAF”, a spus Floria Paraschiv, director economic C.A.S

Chiar și cetățenii plecați în străinătate care încă încasează venituri suplimentare în România trebuie să plătească aceste sume.

„Chiar dacă omul respectiv lucrează în altă ţară şi este asigurat acolo şi realizează venituri în România, pentru veniturile realizate el este obligat conform legii să plătească această contribuţie pentru sănătate”, a mai precizat Paraschiv.

Pentru a evita aglomerația, autorităţile au anunţat că vor mai pune la dispozitia braşovenilor încă un ghișeu.

Mii de oameni, chemați la CAS Brașov pentru a plăti datorii de care nu știau
Embed:


Citeşte mai multe despre:   cozi,   datorii