Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Își schimbă Cozmin Gușă stăpânii? Patronul Realitatea TV, fotografiat alături de Sebastian Ghiță la Belgrad (FOTO)

Își schimbă Cozmin Gușă stăpânii? Patronul Realitatea TV, fotografiat alături de Sebastian Ghiță la Belgrad (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 18 Ian 2019, 15:10
Eveniment

Patronul Realitatea Tv, Cozmin Gușă, fostul deputat Sebastian Ghiță și jurnalistul Dan Andronic s-au întâlnit la Belgrad. 

O imagine de la întâlnirea lor, la care a participat și o a patra persoană, a fost publicată, vineri, de Dan Andronic, pe Facebook. 

”La Belgrad, împreună cu niște prieteni. Înconjurați de civili. Civili everywhere. Am vorbit doar despre media. Amănunte să dea Cozmin. El e purtătorul de cuvânt. Later edit. Burci nu a putut să vină :-)”, a scris jurnalistul pe contul său. 

După mai bine de șapte ani de insolvență, datoriile Realitatea au ajuns la 24 de milioane de euro. Mai mult, la fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea TV către stat se majorează cu 500 de mii de euro. 

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.  

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea "este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (...)", iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele "sunt deja compromise". Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că "nu au fost constatate indicii" referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

În acest context, această întâlnire ar putea fi interpretată drept o încercare a lui Cozmin Gușă de a găsi susținere la Sebastian Ghiță pentru a plăti datoriile Realitatea.

În România, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al Comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii, care îl filau la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reţinerea lui s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale. Sebastian Ghiţă a fost eliberat în mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, dar nu are voie să părăsească Belgradul.

Își schimbă Cozmin Gușă stăpânii? Patronul Realitatea TV, fotografiat alături de Sebastian Ghiță la Belgrad

Citeşte mai multe despre:   Cozmin Gusa,   Sebastian Ghita,   Realitatea tv,   Beșgrad,   Dan Andronic
 
 
 
Loading...