Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Credincioșii ajunși la Mănăstirea Curtea de Argeș s-au împins cu jandarmii ca să intre la slujbă / 2.500 de enoriași, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula (VIDEO)

Credincioșii ajunși la Mănăstirea Curtea de Argeș s-au împins cu jandarmii ca să intre la slujbă / 2.500 de enoriași, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Aug 2020, 14:34
Credincioșii ajunși la Mănăstirea Curtea de Argeș s-au împins cu jandarmii ca să intre la slujbă / 2.500 de enoriași, la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula (VIDEO) Captură Digi24 Eveniment

Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula din Cluj se desfăşoară anul acesta cu multe restricţii, informează B1 TV. Câteva mii de credincioşi au luat cu asalt pajiştea din apropierea lăcaşului de cult, în aşteptarea prăznuirii Adormirii Maicii Domnului. La Mănăstirea Curtea de Argeș, credincioșii s-au împins cu jandarmii, ca să intre la slujbă.

 

Aglomerație la Mănăstirea Nicula, la cel mai mare pelerinaj al verii

 

Credincioșii și-au instalat în cursul zilei corturile pe pajiștea din fața Mănăstirii. Hramul de anul acesta se va sărbători în condiții speciale: toată lumea poartă mască şi trebuie să păstreze dinstanţa socială.

Tocmai pentru ca toată lumea să fie în siguranţă, dealul mănăstirii a fost împărțit în două. În partea de jos, oamenii și-au așezat păturile. Au fost puse garduri despărțitoare, iar corturile au voie să fie amplasate doar în partea de sus, între copaci.

„Este o organizare bună, lumea e civilizată și este o interiorizare remarcabilă pe care o constat. E un moment de bucurie”, a spus unul dintre credincioșii prezenți.

300 de polițiști și jandarmi vor fi prezenți la mănăstire pe toată perioada procesiuniii. Comitetul pentru Situații de Urgență din Cluj a decis că pelerinajul se va încheia fără masa tradițională cu sarmale, care era oferită, de obicei, la finalul slujbei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

Credincioșii nu au voie să sărute icoana Maicii Domnului

 

Vineri seară a avut loc momentul cel mai aşteptat al săptămânii. Icoana făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică, însă enoriașii nu mai au voie să o sărute, la fel ca în anii trecuţi.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a devenit cunoscută în 1699, atunci când, potrivit preoților, a plâns.

„Din momentul plângerii icoanei au început să se facă pelerinaj la icoană, să vadă cum plânge icoana Maicii Domnului. Și au început multe vindecări: oameni bolnavi și plecau efectiv sănătoși. Și consemnată în istoria mănăstorii cunoaștem multe cazuri: cancer, leucemie, naștere, oameni care medical vorbind nu putea să aibă copii”, a susținut părintele Pantelimon, reprezentant al Mănăstirii Nicula, citat de Digi24.

 

La Curtea de Argeș, enoriașii s-au împins cu jandarmii

 

La Mănăstirea Curtea de Argeș, credincioșii s-au împins cu jandarmii, ca să intre la slujbă, notează Digi24.

Regulile de protecție sanitară au făcut ca pe cei 3.000 de metri pătrați din fața noii biserici regale să poată intra un număr limitat de enoriași.

„O dată dacă mai dai masca aia jos, te dau afară! Eu ți-am spus, te-am avertizat”, i-a spus un jandarm supărat unui enoriaș.

 

Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului

 

Creștinii ortodocși și catolici prăznuiesc astăzi, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, numită în popor și Uspenia sau Sfânta Maria Mare.

Sărbătoarea de azi mai este considerată şi hotarul dintre vară şi toamnă, mai multe tradiţii, obiceiuri şi superstiţii fiind legate de această zi.

Din 15 august se deschide şi sezonul nunţilor, acesta ţinând până la intrarea în postul Crăciunului.