Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Credinciosul Gigi Becali le-a chemat în instanţă pe măicuţele de la Mănăstirea Christiana

Credinciosul Gigi Becali le-a chemat în instanţă pe măicuţele de la Mănăstirea Christiana

Un articol de: - 09 Apr 2017, 14:42
Credinciosul Gigi Becali le-a chemat în instanţă pe măicuţele de la Mănăstirea Christiana Foto: jurnalistii.ro Eveniment

Gigi Becali nu ezită niciodată să arate lumii ce bun creștin e el, dar se pare că religiozitatea nu mai contează atunci când e vorba de afaceri. Patronul FCSB a chemat în judecată Mănăstirea Christiana, pe care a încercat să o pună la pământ în octombrie 2008, notează cancan.ro.

Becali vrea să obțină o parte din suprafața pe care este ridicat lăcașul de cult și susține că deţine un titlu de proprietate asupra terenului încă din 1999, deşi Guvernul a atribuit mănăstirii dreptul de folosinţă asupra suprafeţei în 1997.

Acesta a chemat în judecată statul român, prin Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române - Arhiepiscopia Bucureştilor Mănăstirea Christiana, și speră să câștige terenul pentru a-l vinde.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 2, pe 4 aprilie 2017, mai scrie cancan.ro.

În octombrie 2008, cele 17 măicuțe de la Mănăstirea Christiana s-au trezit cu buldozerele în fața mănăstirii. Mașinile erau trimise chiar de Becali, iar de față era nepotul său preferat, care le-a fluturat măicuţelor o hârtie prin care susţinea că deţine un titlu de proprietate asupra suprafeţei. 

Gestul lui Becali s-a încheiat cu o plângere înregistrată la Secţia 6 de Poliţie pentru tulburare de posesie. Acţiunea începută de latifundiar a rămas fără finalitate. În cele din urmă, lucrurile s-au calmat, iar construcţia mănăstirii a continuat.

Citeşte mai multe despre:   Becali,   Pamant,   teren,   instanta