Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Crima din Primăverii: Jurnalista Cristina Verona și-a ucis mama, după care s-a sinucis

Crima din Primăverii: Jurnalista Cristina Verona și-a ucis mama, după care s-a sinucis

Un articol de: - 07 Iul 2011, 09:00
Crima din Primăverii: Jurnalista Cristina Verona și-a ucis mama, după care s-a sinucis Foto: evz.ro Eveniment

Cristina Verona, una dintre femeile găsite moarte în condiții violente într-un apartament din Primăverii, și-a omorât mama, după care s-a sinucis, arată concluziile anchetatorilor, citate de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, mama Cristinei Verona, Elena Pârvulescu, a murit în urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal și prin comprimare toracică. Sarca a adăugat că Verona a murit prin asfixie prin spânzurare.

Cu toate că printer primele ipoteze ale anchetatorilor exista și variant că cele două femei ar fi murit de moarte naturală, rezultatele preliminare ale examenului medico-legal arată că fiica și-a omorât mai întâi mama, apoi s-a sinucis.

“Autopsiile efectuate în data de 06.07.2011 au reliefat faputl că moartea persoanei de 77 de ani a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecutive unei asfixii mecanice prin obturarea orifiicilor oro-nazale și comprimare toracică, în timp ce moartea persoanei de 44 de ani a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecutive unei asfixii mecanice prin spânzurare, decesul celor două personae s-a produs în urmă cu 4-5 zile ”, se arată în comunicatul Parchetului Tribunalului București.

Misterul din Primăverii

Cristina Verona, fiica  și Elena Pârvulescu, mama, au fost găsite decedate în reședința lor, după ce un vecin anunțase poliția. Verona a fost găsită spânzurată de calorifer cu semne de violențe pe tot corpul, iar mama acesteia a fost descoperită goală în baia din apartament, de asemenea cu multiple răni. Cadavrele se aflau în stare de putrefactive, deoarece decesul a survenit cu 72 de ore înainte să fie găsite.

Primele cercetări au reliefat lipsa urmelor de efracție, ușa de acces fiind încuiată, din interior, precum și absența urmelor de răvășire.

În present Parchetul Capitalei efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanțelor în care cele două femei au murit.

Cristina Verona, fost jurnalist și expert în comunicare


Foto: evenimentulzilei.ro

Cristina Verona, fost jurnalist şi director PR la agenţia Grafitti BBDO locuia în Bucureşti. Era vorbitoare fluentă de limba engleză, franceză, sârbă, italiană şi slovenă.

Verona a fost redactor-şef la revistele “Elle” şi “The Readers’s Digest” şi ofiţer de informaţii publice la ONU.

Una dintre prietenele ei Alison Mutler, şefa AP Bucureşti, o descrie pe Cristina Verona ca fiind o foarte bună jurnalistă, specialistă în limbi străine şi PR.

Cristina Verona divorţase în urmă cu câţiva ani, iar în prezent nu era implicată în nicio relaţie.

Foștii colegi ai jurnalistei au descries-o pe Cristina Verona drept o “femeie ciudată”, potrivit ziarului Adevărul.

“Era o femeie foarte ciudată, după cum arăta, se îmbrăca și se comporta. Cicatricea mare de pe față a căpătat-o în urma unui accident de mașină, dar nu o deranja, ea fiind și o mare fană a piercingurilor. La spate, în zona lombară și-a băgat două verigi, în piele, între care atârnau mai multe lanțuri (…) Era un om cu o intelgineță feroce. Știa șase limbi străine. A lucrat atât la ziare, reviste, cât și în PR. Cunoaște foarte bine chiar limbic a sârbă, slovenă, croată”, a declarat jurnalistă Alison Mutler.

Citeşte mai multe despre:   crima