Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristi Dănileţ sesizează CSM şi Inspecţia Judiciară, după declaraţiile fără precedent ale lui Dragnea

Cristi Dănileţ sesizează CSM şi Inspecţia Judiciară, după declaraţiile fără precedent ale lui Dragnea

Un articol de: B1.ro - 12 Iul 2018, 14:39
Eveniment

Judecătorul Cristi Danileţ a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară, după declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, făcute la Antena 3, potrivit cărora a vorbit cu un ofițer SRI despre dosarul său de la instanţa supremă, iar ofițerul i-a spus că se încearcă inluenţarea judecătorilor.

"Azi am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la cele semnalate de Liviu Dragnea in legătură cu influențarea unui judecător suprem", a anunţat, joi, Cristi Danileţ, pe pagina sa de Facebook.

"Dragnea (...) aseară, la Antena 3, emisiunea Sinteza Zilei, a afirmat următoarele: 'Este un ofițer ()... care este militar (...) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.'
Sunt două aspecte aici:
1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri în discuții și analize despre justiție.
2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui care a făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reale, să înceapă de urgență procedurile judiciare", arată fostul membru al CSM, în sesizarea depusă.

 

Citeşte mai multe despre:   Cristi Danilet,   Liviu Dragnea,   SRI
 
 
 
Loading...