Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, arest la domiciliu (VIDEO)

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, arest la domiciliu (VIDEO)

Un articol de: - 14 Mai 2015, 18:41
Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, arest la domiciliu (VIDEO) Foto: facebook.com/CristianAdomnitei Eveniment

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, va fi plasat în arest la domiciliu în dosarul de fraudare a banilor publici, potrivit deciziei de joi seară a Curții de Apel Iaşi, informează B1 TV.

Anchetatorii suspectează nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, proiect demarat în toamna anului 2013 prin societatea Laser Co SRL. În acest caz s-au plătit aproximativ 340.000 lei, însa societatea nu ar fi dus la îndeplinire prevederile contractuale, în vreme ce Adomniţei ar fi semnat pentru virarea tuturor banilor.

În plus, mai multi angajaţi din institutie care ar fi descoperit neregulile, ar fi fost ameninţati de Adomniţei, căruia ii era teamă ca nu cumva informaţiile să ajungă în mass-media, potrivit procurorilor.

Adomniţei nu este însă singurul reţinut în acest dosar. Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, dar şi Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, au fost reţinute şi ele de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Şi fina primarului primarului Gheorghe Nichita, Letiţia Popa, administratorul firmei "Laser Co" SRL, a fost reţinută pentru 24 de ore, iar acuzaţia ar fi potrivit presei locale de instigare la abuz în serviciu. (Detalii AICI)

Cristian Adomniței, președintele Consiliului Judeţean Iaşi, arest la domiciliu


Citeşte mai multe despre:   arest la domiciliu,   Gheorghe Nichita,   abuz in serviciu