Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Bușoi: Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Moment istoric pentru România și Europa întreagă

Cristian Bușoi: Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Moment istoric pentru România și Europa întreagă

Un articol de: Irina Mina - 21 Dec 2020, 18:47
Cristian Bușoi: Vaccinul “Comirnaty” al BioNTech – Pfizer, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Moment istoric pentru România și Europa întreagă Foto: Facebook / Cristian Busoi Eveniment

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat, luni, pe pagina sa de Facebook, după ce vaccinul “Comirnaty” al BioNTech - Pfizer împotriva COVID-19 a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului, că este un „moment istoric pentru România și Europa întreagă”.

„O veste uriașă pe care am primit-o la Cabinetul de la Bruxelles ca responsabil al Parlamentului European în relația cu Agenție Europeană a Medicamentului (EMA). Un anunț așteptat de noi toți cei 500 de milioane de cetățeni români și europeni. Un semnal clar că România și Europa se vindecă! O dovadă incontestabilă că cercetarea și știința câștigă în fața virsului SARS COV 2, care a dat peste cap o lume întreagă. Felicitări tuturor echipelor care au făcut posibil acest moment. A fost o muncă contra cronometru, sub o presiune uriașă”, a declarat acesta.

El a mai spus că directorul executiv al EMA, Emer Cooke, i-a transmis: „Evaluarea noastră aprofundată înseamnă că putem asigura cu încredere cetățenii UE de siguranța și eficacitatea acestui vaccin și că acesta îndeplinește standardele de calitate necesare. (…) Vaccinul a demonstrat o eficacitate de 95% în studiul clinic . (…) Munca noastră nu se oprește aici. Vom continua să colectăm și să analizăm date privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin pentru a proteja persoanele care iau vaccinul în UE”.

Cristian Bușoi a mai afirmat că urmează aprobarea oficială pentru punerea pe piață a vaccinului în UE.

„Mulțumiri speciale comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și comisarului pentru Inovare, Mariya Gabriel, care au susținut proiectele pentru vaccinurile impotriva SARS COV 2 încă de la început și cu care am fost în legătură permanentă ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

Urmeză acum aprobarea oficială pentru punerea pe piață a vaccinului în UE, iar Comisia Europeană a anunțat că lucrează deja la “viteză supersonică” pentru acest lucru.

Campania de vaccinare va începe pe 27 decembrie, simultan în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene”, a conchis europarlamentarul.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   coronavirus,   vaccin anti-Covid