Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Cioacă, scrisoare din pușcărie: „Procurorii au intoxicat opinia publică cu informații eronate”

Cristian Cioacă, scrisoare din pușcărie: „Procurorii au intoxicat opinia publică cu informații eronate”

Un articol de: B1 TV - 03 Sep 2013, 09:00
Cristian Cioacă, scrisoare din pușcărie: „Procurorii au intoxicat opinia publică cu informații eronate” Eveniment

Procurorii au intoxicat opinia publică prin mass-media cu informaţii eronate. Este semnalul de alarmă pe care Cristian Cioacă încearcă să-l tragă din închisoare în speranţa de a sensibiliza oamenii. Prin intermediul unei scrisori adresate ziarului Ring, fostul poliţist s-a plâns că de-a lungul anchetei în cazul Elodia a fost pur şi simplu "executat inchizitorial", lucru considerat de Cioacă "inuman şi revoltător"

"Timp de peste cinci ani, procurorii au «intoxicat» opinia publică prin mass-media cu informaţii eronate, de un fals grosolan. În sprijinul acestei afirmaţii, vă trimit copii de pe unele lucrări din dosarul de urmărire penală care demonstrează că acuzarea mea publică s-a bazat pe imaginaţie. Mai grav, aceste aspecte au fost preluate în sentinţa de condamnare aşa cum erau expuse prin rechizitoriu, dovedindu-se astfel că nici măcar procurorii nu au lecturat propriul material de urmărire penală”, aşa şi-a început Cristian Cioacă scrisoarea menită să facă lumină în cazul uciderii soţiei sale.

El susţine că probele împotriva sa, cum ar fi urmele de sânge găsite de autorităţi, au fost denaturate şi prezentate greşit de către procurori în mod intenţionat. Finalul scrisorii arată un Cioacă ajuns la capătul răbdării.

"Nerespectând legea, furnizând către mass-media informaţii false, organele judiciare m-au acuzat public timp de ani de zile. Consider că a da valoare probatorie părerilor, presupunerilor reprezintă o nerespectare a scopului procesului penal. A fi arestat preventiv pe baza unor presupuneri şi prezumţii este greu de imaginat, a fi judecat pentru o faptă pe care nu am săvârşit-o este inacceptabil, a mai fi şi condamnat după o judecată părtinitoare, inchizitorială este inuman şi revoltător pentru anul în care trăim!”, a explicat fostul poliţist în scrisoare.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Cioacă,   Elodia Ghinescu,   scrisoare,   procurori