Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lovitură în dosarul fostului ministru de Interne, Cristian David: Fostul său șef de cabinet a spus în fața judecătorilor că a făcut declarațiile la presiunea procurorului care ancheta cazul

Lovitură în dosarul fostului ministru de Interne, Cristian David: Fostul său șef de cabinet a spus în fața judecătorilor că a făcut declarațiile la presiunea procurorului care ancheta cazul

Un articol de: Redacția B1.ro - 27 Mai 2019, 21:55
Lovitură în dosarul fostului ministru de Interne, Cristian David: Fostul său șef de cabinet a spus în fața judecătorilor că a făcut declarațiile la presiunea procurorului care ancheta cazul Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Eveniment

Declarație șoc dată de Valeriu Nițescu, fostul șef de cabinet al ministrului de Interne, Cristian David, în fața completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a declarat că declarații făcute în faza de urmărire penală în dosarul în care și el și fostul ministru sunt inculpați au fost făcute la presiunile la care a fost supus de către procurorul care anchetat cazul.

În acest dosar, completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe Cristian David și pe Valeriu Nițescu la 5 ani de închisoare cu executare. Procesul se află acum în faza de apel.

Cristian David a fost trimis în judecată de DNA, pe 16 iulie 2015, alături de Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Nițescu și Marian Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău la data comiterii faptei.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în calitate de ministru al Internelor și Reformei Administrative, în cursul anului 2007, prin intermediul lui Nițescu, Cristian David a pretins, iar, în luna februarie 2008, a primit 500.000 de euro de la un denunțător, beneficiar al unor drepturi litigioase.

Suma respectiva ar fi fost pretinsă și primită de David pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților într-o modalitate care să asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 hectare, aflat în intravilanul municipiului Buzău, de către Comisia județeana pentru stabilirea dreptului de proprietate.

Cristian David ar fi luat legătura cu Marian Bîgiu, prefect al județului Buzău la acea dată, solicitându-i ajutorul în acest sens.

În schimbul promisiunii de exercitare a influenței, Valeriu Roger Nițescu, în calitate de șef de cabinet al ministrului de Interne și Reformei Administrative, ar fi pretins și primit de la aceeași persoana 600.000 de euro.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian David