Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Poteraş, fostul PRIMAR al sectorului 6, trimis în JUDECATĂ în al TREILEA dosar. Ce acuzații i se aduc acum

Cristian Poteraş, fostul PRIMAR al sectorului 6, trimis în JUDECATĂ în al TREILEA dosar. Ce acuzații i se aduc acum

Un articol de: B1.ro - 28 Dec 2018, 15:12
Sursă foto: Facebook / Cristian Poteraş Eveniment

Fostul primar al sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit aproximativ un milion de euro, se arata într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de vineri. 

Mita ar fi fost primită pentru aprobarea unui proiect imobiliar şi pentru atribuirea unor contracte din bani publici. 

"În perioada 2006 - 2007, Cristian Poteraş, în calitate de primar al sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 de euro", se arată într-un comunicat al DNA, de vineri.

"Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizaţiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire)", mai precizează comunicatul.

Acesta este al treilea dosar în care Poteraş este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, el având o condamnare definitivă de opt ani închisoare. 

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Iulian Constantin, reprezentant al societăţii SC Tettas SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. 

În anul 2009, Cristian Poteraş a pretins de la Iulian Constantin şi SC Tettas SRL Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată anterior şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari. 

"Atribuirile s-au realizat fără planificarea investiţiilor anterior demarării procedurilor de achiziţie, fără bugetarea sumelor şi prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică directă interzise de dispoziţiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea şi instalarea unor sisteme inteligente de parcare", a mai indicat Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Pe perioada mandatului de primar deţinut de Poteraş, societăţii Tettas SRL i-au fost atribuite de către Primăria Sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontaţi 33.880.387 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 250.000 de euro şi 857.800 dolari, asupra bunurilor aparţinând lui Cristian Poteraş, prin indisponibilizarea a două bunuri imobile, deţinute în mod formal de o altă persoană şi care aparţin în realitate inculpatului." 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

- ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigaţie despre impactul reţelei de socializare asupra vieţii private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00 -

Citeşte mai multe despre:   DNA,   primarie,   Cristian Poteras