Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DOLIU în literatură: Un cunoscut poet contemporan, a MURIT (FOTO)

DOLIU în literatură: Un cunoscut poet contemporan, a MURIT (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 14 Noi 2018, 12:08
DOLIU în literatură: Un cunoscut poet contemporan, a MURIT (FOTO) Eveniment

Cunoscutul poet contemporan Cristian Simionescu a murit la Bârlad, la vârsta de 79 ani.

Cristian s-a născut pe 21 iulie 1939 în comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani, ca fiu al învăţătorilor Ion şi Profira Simionescu. 

După absolvirea şcolii primare în comuna natală, a urmat cursurile Liceului Naţional din Iaşi, cu excepţia ultimei clase, pe care a absolvit-o în 1956 la Liceul “Aurel Vlaicu” din Bucureşti, potrivit cristiansimionescu.org.

Tatăl său a luptat in al doilea război mondial (Campania din Est, 1941 – 1944) şi a fost deţinut politic sub regimul comunist, in Piteşti şi Aiud, după 1945. 

Cristian a urmat cursurile Facultăţii de Filologie ale Universităţii din Iaşi, pe care le-a absolvit în 1966, când şi-a susţinut examenul de stat cu lucrarea „Proza lui Mihai Eminescu”. 

A debutat în 1970 cu volumul "Tabu", la editura "Cartea Romăneasca", apoi, timp de zece ani, a fost interzis de cenzura comunistă. 

Devine membru al Uniunii Scriitorilor în 1983. 

A făcut parte din numeroase jurii literare naţionale pentru tineri scriitori şi a scris cronici de artă plastică în Revista ieşeană "Cronica".Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Citeşte mai multe despre:   Cristian Simionescu