Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Tudor Popescu: La vot, moldoveni! Vladimir Putin, spectrul lui Stalin, călăul românilor moldoveni, rânjeşte din nou deasupra Chişinăului

Cristian Tudor Popescu: La vot, moldoveni! Vladimir Putin, spectrul lui Stalin, călăul românilor moldoveni, rânjeşte din nou deasupra Chişinăului

Un articol de: - 28 Noi 2014, 21:22
Cristian Tudor Popescu: La vot, moldoveni! Vladimir Putin, spectrul lui Stalin, călăul românilor moldoveni, rânjeşte din nou deasupra Chişinăului foto: gandul.info Eveniment

Cristian Tudor Popescu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot  în data de 30 noiembrie. Într-un editorial postat pe gândul.ro, ziaristul atrage atenția asupra faptului că Republica Moldova ar putea fi marginalizată dacă revin comuniștii la putere.

“În Moldova, dacă duminică vor ajunge din nou la putere comuniştii sinistrului Voronin împreună cu cozile de topor ale Moscovei, o să fiţi singuri, fraţilor! Căci pe basarabenii care vor o ţară cu fruntea sus în Europa şi în lume, nu roabă a despotismului ruso-asiatic, îi simt fraţi.”, notează CTP.

Jurnalistul consideră că românii și moldovenii trebuie să ţină continuu legătura în ziua alegerilor, pe reţelele de socializare, pentru a putea reacţiona la timp dacă guvernul repetă cu secţiile de vot pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în România ticăloşia încercată cu diaspora.

Ce putem face noi, aici, pentru voi? Cei care şi-au ridicat glasurile pentru dreptul vital de a vota al românilor s-o facă din nou dacă guvernul Ponta repetă cu secţiile de vot pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în România ticăloşia încercată cu diaspora. Să ţină continuu legătura, moldoveni şi români, pe reţelele de socializare, pentru a putea reacţiona la timp şi a fi împreună.”, spune Cristian Tudor Popescu.

Totodată, CTP face referire și la “marea Reunire a Basarabiei cu ţara”, considerând că Moldova şi România nu pot hotărî dacă vor sau nu să-şi legalizeze relaţia decât de pe picior de egalitate.

“Situaţiile României şi Moldovei sunt, în clipa de faţă, net diferite. Statul român este membru UE şi NATO, are un nivel de viaţă şi de europenizare mai ridicat şi, mai ales, se află în afara sferei de influenţă directă a Moscovei. Republica Moldova este a nimănui, sărăcia e mai mare decât în România, iar prin Vladimir Putin, spectrul lui Stalin, călăul românilor moldoveni, rânjeşte din nou deasupra Chişinăului”, scrie Cristian Tudor Popescu.

Citeşte mai multe despre:   vot,   diaspora,   Republica Moldova,   Facebook,   unire,   Cristian Tudor Popescu