Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristian Tudor Popescu: "Nu am făcut niciodată un milion, am dispus de mai puțin"

Cristian Tudor Popescu: "Nu am făcut niciodată un milion, am dispus de mai puțin"

Un articol de: - 15 Feb 2011, 16:06
Cristian Tudor Popescu: "Nu am făcut niciodată un milion, am dispus de mai puțin" Foto: Pro Sport Eveniment

Într-un interviu acordat revistei Kamikaze, jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că nu s-a îmbogăţit din presă, deşi ar fi putut, iar banii obţinuţi din vinderea acţiunilor de la cotidianul Adevărul au fost mult mai puţini decât s-a vehiculat.

"Eu și Tinu aveam 12%, ceea ce era cel mai mult, fiindcă ziarul avea 200 și ceva de acționari. (...)Și am primit oferte de cumpărare a acțiunilor mele. O astfel de ofertă mi-a făcut Sorin Ovidiu Vîntu prin ’96-’97, pe bani mult mai mulți decît i-am vîndut lui Dumitru Tinu. Suma era mare. Nu aș fi făcut primul milion, ci mai mult de un milion. Și alți magnați au vrut acțiunile mele și mi se cerea să și rămîn în conducerea ziarului. Domnul Tinu a zis să îi vindem lui acțiunile. Așa că am ales soluția cea mai bună: i-am vîndut directorului ziarului, la un preț mult inferior ofertelor respective", a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Kamikaze.

Întrebat care a fost suma exactă pe care a primit-o pe acţiuni, jurnalistul a evitat să răspundă, dând doar asigurări că a fost "mai puţin de un milion".

"Nu am făcut niciodată un milion, am dispus de mai puțin de-atît. Nu am atins bani lichizi niciodată, a fost o tranzacție prin bancă, pentru care am plătit impozit la stat. Și i-am folosit cînd a trebuit să plecăm pentru a fonda ziarul Gândul, și singura utilizare pe care am dat-o acestor bani a fost să plătim salariile oamenilor un an de zile. Eu trăiesc din salariul de la Gândul", a mai spus Cristian Tudor Popescu în acelaşi interviu.


Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   CTP,   Sorin Ovidiu Vintu