Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristina Racoceanu, numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului / În trecut, ea fusese secretar executiv în partidul fondat de fostul șef al SIE Ioan Talpeș

Cristina Racoceanu, numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului / În trecut, ea fusese secretar executiv în partidul fondat de fostul șef al SIE Ioan Talpeș

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Oct 2020, 11:28
Cristina Racoceanu, numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului / În trecut, ea fusese secretar executiv în partidul fondat de fostul șef al SIE Ioan Talpeș Sursă foto: Pixabay Eveniment

Cristina Racoceanu a fost numită de ministrul Sănătății în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), după cum arată organigrama de pe site-ul instituției ce are un rol-cheie în reglementarea și supraveghea pieței.

Cristina Racoceanu a fost numită președinte al Agenției Naționale a Medicamentului

 

Numirea Cristinei Raconceanu în fruntea ANMDMR vine la doar o săptămână de momentul în care aceasta prelua funcția de vicepreședinte al instituției, iar ea îl va înlocui pe Bujor Eugen Almășan, care fusese numit în postura de interimar în luna mai, în locul Roxanei Stroe, potrivit 360medical.ro.

Anterior, Cristina Racoceanu ocupase o funcție de conducere în cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Totodată, ea este cadru didactic asociat în cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Conform legii de reorganizare a agenției, care a intrat în vigoare în iulie 2019, ANMDMR este condusă de un președinte și de doi vicepreședinți, iar numărul maxim de posturi este de 500, inclusiv președintele și vicepreședinții.

Posturile de președinte și vicepreședinte ar trebui ocupate prin concurs organizat de Ministerul Sănătății, potrivit actului normativ, însă până acum nu a fost organizat niciun concurs, iar șefii agenției sunt numiți cu titlu interimar. Conform legislației, agenția are un post de vicepreședinte cu atribuții privind activitățile specifice științifice și un post de vicepreședinte cu atribuții privind activitățile tehnico-administrative. Odată cu avansarea Cristinei Racoceanu în funcția de președinte al instituției, ambele poziții de vicepreședinte al ANMDMR sunt acum vacante.

Potrivit G4Media, Cristina Racoceanu a devenit cunoscută pe scena publică în anii 2000, ca secretar executiv al partidului Uniunea Populară Social Creștină, formațiune ce fusese fondată de Ioan Talpeș. Talpeș a fost șef al Serviciului de Informații Externe în anii 1990, înlocuindu-l pe celebrul spion comunist Mihai Caraman. Apoi, el a devenit șeful Cancelariei prezidențiale în mandatul de președinte al lui Ion Iliescu (2000 – 2004).

În declarația sa de avere din 2015 apare un împrumut de 160.000 de dolari luat de la Dominic Waldman. Acesta a fost condamnat în 2019 de Tribunalul București, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. El a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Citeşte mai multe despre:   Agentia Nationala a Medicamentului