Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, a fost audiat la DNA în dosarul Herțanu

Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, a fost audiat la DNA în dosarul Herțanu

Un articol de: - 06 Oct 2015, 16:35
Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, a fost audiat la DNA în dosarul Herțanu Foto: ph-online.ro Eveniment

Fostul director al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader, a fost audiat de către procurorii DNA în dosarul Herțanu. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, acesta ar avea calitatea de martor în dosarul în care este inculpat cumnatul lui Victor Ponta.

Cristinel Toader este acuzat într-un dosar de șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Procurorii îl acuză pe Toader că, în perioada 2013-2014, în calitate de director general al Poliției Locale Ploiești, i-a constrâns pe membrii comisiei de examinare să-i pună la dispoziție subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidați, astfel încât aceștia să poată ocupa anumite posturi din cadrul instituției. În schimb, aceștia ar fi primit sume cuprinse între 200 și 1.000 de euro.

Toader mai este acuzat că, în perioada 2012-2014, a desfășurat activități incompatibile cu funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, în sensul că a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a unor societăți comerciale și că a desfășurat în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare.

Citeşte mai multe despre:   audiente,   DNA