Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cristoiu, despre convocarea lui SOV la DNA: "Să fi făcut pușcărie și să știi că te pot încătușa, din nou și să nu taci din gură, ci dimpotrivă să te zbîrlești la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate"

Cristoiu, despre convocarea lui SOV la DNA: "Să fi făcut pușcărie și să știi că te pot încătușa, din nou și să nu taci din gură, ci dimpotrivă să te zbîrlești la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate"

Un articol de: - 03 Aug 2016, 08:49
Cristoiu, despre convocarea lui SOV la DNA: "Să fi făcut pușcărie și să știi că te pot încătușa, din nou și să nu taci din gură, ci dimpotrivă să te zbîrlești la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate" Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de miercuri” de pe blogul personal despre convocarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la DNA.

"La lectura știrii, ceva m-a făcut să tresar.
Nu, n-a fost vorba de bizareria care e dezgroparea unui fapt din 2008, de acum opt ani.
DNA practică de mult întoarcerea în trecut.
În perioada postdecembristă, nu există politician care să nu fi primit bani de la oameni de afaceri. Unii, puțini, pentru ei. Alții, cei mai mulți, pentru partid. Promovarea în partid și după alegeri în Guvern depindea și de banii negri aduși Partidului pentru campania electorală. O parte dintre acești bani ajungeau la presă, în condițiile în care multe ziare și televiziuni nu reușeau să supraviețuiască din publicitate.", a zis Ion Cristoiu.

Cristoiu continuă prin a spune că "orice politician din România poate fi înhățat de DNA pentru fapte comise cu ani în urmă. În aceste condiții, DNA, ca Poliție Politică Prezidențială, își face jocurile politice în România de azi prin șantajarea politicienilor cu dosare privind fapte din trecut".

Jurnalistul a mai spus că SOV a fost înfățișat opiniei publice drept un “denunțător de ultimă speță”.

"M-a făcut să tresar noua și incredibila ipostază în care se înfățișa opiniei publice SOV:
Cea de denunțător de ultimă speță.
Sau, mai precis, de tip care, pentru a-și ușura soarta de pușcăriaș, admite să devină turnător."

Ion Cristoiu amintește de faptul că SOV a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care pare drept un „neîmblânzit”, “un tip pe care dosarele abătute asupra sa nu-l încovoaie, după ce-a ieșit din prima parte a închisorii”.

„Să fi făcut pușcărie și să știi că te pot încătușa, din nou și să nu taci din gură, ci dimpotrivă să te zbîrlești la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate!
Într-o Românie de căcăcioși, o Românie în care cei mai mulți dintre politicieni fac temenele DNA și mai ales Codruței Kovesi în speranța că vor scăpa astfel nu vor avea probleme, atacurile lui SOV îndreptate împotriva SRI, a DNA, impresionau și stîrneau simpatie.”, a continuat jurnalistul.
 
Prin mesajul publicat duminică, 31 iulie, pe Facebook, SOV lasă să înțeleagă că nu el a cerut să vină la DNA și astfel spulberă imaginea de denunțător.

"Prin acest text, SOV spulberă imaginea de denunțător mizer.
Mai întîi, deși n-o spune direct, el lasă să înțeleagă că nu el a cerut să vină la DNA. DNA l-a adus din închisoare pentru a-i prezenta cele spuse de un denunțător și informațiile primite de la SRI de pe vremea cînd el Sorin Ovidiu Vântu devenise țintă de interes național.
Așa cum se vede, el susține că procurorii l-au pus în fața unor dovezi atît de tari încît n-a avut cum să le nege.
Dincolo de dezvăluirea că Dosarul lui Bogdan Olteanu e solid, Sorin Ovidiu Vântu a ținut să arate românilor că n-a fost vorba, joi, 27 iulie 2016, de un moment de încovoiere a sa.
El a rămas același tip demn, care nu se coboară pînă la cerșitul în genunchi.", a mai zis Cristoiu.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   blog ion cristoiu,   sov,   Sorin Ovidiu Vintu,   condamnare,   DNA,   condamnat