Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Criza continuă: Ministerul Sănătății anunță că problema vaccinurilor a fost tranşată. Medicii și părinții susțin cu totul altceva (VIDEO)

Criza continuă: Ministerul Sănătății anunță că problema vaccinurilor a fost tranşată. Medicii și părinții susțin cu totul altceva (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Iun 2017, 14:51
Criza continuă: Ministerul Sănătății anunță că problema vaccinurilor a fost tranşată. Medicii și părinții susțin cu totul altceva (VIDEO) Eveniment

În timp ce Ministerul Sănătăţii dă asigurări că vaccinurile ROR, Hexavalent şi Tetravalent sunt disponibile în toată ţara, iar oamenii nu trebuie decât să meargă la cabinetele medicilor de familie, realitatea este alta. O spun atât părinţii, cât şi medicii. Stocurile de vaccin nu sunt suficiente sau lipsesc cu desăvârşire.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că problema vacinurilor a fost tranşată şi garantează că părinţii pot găsi serurile la cabinetele medicilor de familie, indiferent de localitatea în care locuiesc, informează B1 TV. 

”Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare sunt disponibile în toată ţara iar părinţii care vor imunizarea copiilor trebuie să meargă la medicii de familie, nu la furnizorii de medicamente privaţi, în speţă către farmacii”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului Sănătății. 

Medicii de familie spun însă cu totul altceva.

Criza continuă: Ministerul Sănătății anunță că problema vaccinurilor a fost tranşată. Medicii și părinții susțin cu totul altceva

”Deocamdată nu am primit. Am văzut declarația, dar în cabinet nu sunt. Deocamdată nu avem dozele suficiente nici pentru hexavalent, nici pentru ROR, cu atât mai puțin pentru Tetraxim, pentru care am solicitat doze mult mai multe și am primit mai puțin de un sfert din necesar. Vaccinul tetravalent de care vă spun se face la șase ani. Mai există vaccinul bivalent care se face la 14 ani și care întregul stoc de bivalent expiră la sfârșitul acestei luni și altceva nu am mai pimit și înțeleg că nici nu vom mai primi foarte curând”, a declarat președintele Societății  Naționale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu. 

Între timp, pe reţelele de socializare, părinţii se interesează de unde pot achiziţiona vaccinul contra rujeolei.

"Oare se găsește vaccinul ROR în farmaciile din Cluj Napoca? Aș vrea să-l cumpăr pentru că la medicul de familie nu-l are", scrie o mamă pe Internet.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Întrebat despre situaţie, ministrul demisionar al Sănătăţii, Florian Bodog, ne-a închis telefonul.

Medicii de familie anunţă că din cabinete lipsesc şi vaccinurile pentru gravide, dar şi cele pentru plăgi. 
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   medici,   parinti