Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Criza COVID-19: British Airways retrage din uz toată flota de avioane Boeing 747

Criza COVID-19: British Airways retrage din uz toată flota de avioane Boeing 747

Un articol de: Andrei Ștefan - 17 Iul 2020, 18:06
Criza COVID-19: British Airways retrage din uz toată flota de avioane Boeing 747 Eveniment

Criza COVID-19 lovește inclusive sectorul aerian. Una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, British Airways, a anunţat că va scoate din uz întreaga flotă de avioane Boeing 747, notează The Guardian.

Mai exact, compania va retrage toate cele 31 de avioane model 747-400, mai devreme cu trei ani decât era prevăzut initial.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, compania a fost forţată să îşi menţină aproape întreaga flotă la sol, de la sfârşitul lunii martie, iar majoritatea rutelor au fost reluate abia în iulie.

Cu toate acestea, avioanele vor fi înlocuite cu modele mai modern, precum Airbus 350 şi Boeing 787 Dreamliner, în încercarea de atingere a nivelului de zero emisii de carbon până în 2050.

„Am primit primul model 747 în 1971, când eram cunoscuţi drept British Overseas Airways Corporation (BOAC). Însă modelul pe care l-am retras este 747-400, primindu-l pentru prima dată în iulie 1989”, se arată într-un comunicat al companiei.

 

British Airways ar putea trimite în șomaj 32,000 de angajați

 

La începutul lunii aprilie, cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie lua în calcul trimiterea în șomaj a aproape 80% din personalul care operează zboruri, negociind un plan de suspendare a 32,000 de angajați pentru a putea depăși provocările finaciare pe care le întâmpină din cauza pandemiei de coronavirus.

Transportatorul național al Marii Britanii a redus masiv zborurile de la declanșarea stării de urgență și a avertizat că este necesar să reducă și mai mult costurile pentru a supraviețui, de unde și decizia prezentată ulterior.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Situația este întâlnită la nivel global, în contextul actual. Din cauza restricțiilor de călătorie, la care se adaugă teama oamenilor de a contacta virusul, companiile aeriene din întreaga lume au fost nevoite să își țină avionale la sol și să solicite sprijin guvernamental pentru a face față cheltuielilor. 

 

Compania Airbus, afectată de criza COVID-19

 

Și compania franceză Airbus este unul dintre marii pierdanți ai crizei provocate de noul coronavirus.

Producătorul de avioane a anunțat că va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă, dat fiind contextul actual, scrie Reuters.

Mai exact, cel mai mare grup aerospaţial din Europa a arătat că va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 în alte regiuni.

Cu toate acestea, Airbus se opune concedierilor forţate, dorind plecări voluntare, pensionări anticipate şi scheme de angajare part-time pe termen lung, dorind să încheie un acord referitor la restructurarea forţei de muncă până în 2021.

Airbus deține o forţă de muncă de 135.000 de oameni, însă aproximativ 37% din personal urmează să se pensioneze în acest deceniu. Astfel, surse din industrie susțin că Airbus îşi bazează restructurarea pe o reducere de 40% a producţiei de aeronave, timp de doi ani.

Citeşte mai multe despre:   Boeing,   British Airways