Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Criza COVID-19: Compania aeriană British Airways concediază 10.000 de angajaţi

Criza COVID-19: Compania aeriană British Airways concediază 10.000 de angajaţi

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Sep 2020, 16:11
Criza COVID-19: Compania aeriană British Airways concediază 10.000 de angajaţi Eveniment

La începutul lunii aprilie, cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie lua în calcul trimiterea în șomaj a aproape 80% din personalul care operează zboruri, negociind un plan de suspendare a 32,000 de angajați pentru a putea depăși provocările finaciare pe care le întâmpină din cauza pandemiei de coronavirus.

Acum, efectele negative generate de pandemie ar putea determina compania aeriană British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, să renunțe la aproape 10.000 de angajați, notează Bloomberg.

 

British Airways concediază 10.000 de angajaţi

 

Până săptămâna trecută, British Airways renunțase deja la 7.200 de angajaţi, iar restructurările ar putea continua, a anunţat Alex Cruz, CEO-ul companiei.

Operatorul britanic a fost criticat dur de sindicate pentru planul anunţat initial, prin care intenționa să concedieze 12.000 de oameni, fiind acuzat că foloseşte criza coronavirusului drept scuză pentru concedierile masive.

Momentan, British Airways operază la circa 25-30% din capacitate, în vreme ce regulile de carantină se schimbă constant în ţările din Europa, fapt ce afectează cererea.

Transportatorul național al Marii Britanii a redus masiv zborurile de la declanșarea stării de urgență și a avertizat că este necesar să reducă și mai mult costurile pentru a supraviețui, de unde și decizia prezentată ulterior.

 Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

British Airways retrage din uz toată flota de avioane Boeing 747

 

La jumătatea lunii iulie, compania anunța că va scoate din uz întreaga flotă de avioane Boeing 747, notează The Guardian.

Mai exact, compania va retrage toate cele 31 de avioane model 747-400, mai devreme cu trei ani decât era prevăzut initial.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, compania a fost forţată să îşi menţină aproape întreaga flotă la sol, de la sfârşitul lunii martie, iar majoritatea rutelor au fost reluate abia în iulie.

Cu toate acestea, avioanele vor fi înlocuite cu modele mai modern, precum Airbus 350 şi Boeing 787 Dreamliner, în încercarea de atingere a nivelului de zero emisii de carbon până în 2050.

 

Concedieri în masă și la compania Airbus

 

Și compania franceză Airbus este unul dintre marii pierdanți ai crizei provocate de noul coronavirus.

Producătorul de avioane a anunțat că va desființa aproximativ 15.000 de locuri de muncă, dat fiind contextul actual, scrie Reuters.

Mai exact, cel mai mare grup aerospaţial din Europa a arătat că va desfiinţa aproximativ 5.000 de locuri de muncă în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 în alte regiuni.

Cu toate acestea, Airbus se opune concedierilor forţate, dorind totuși plecări voluntare, pensionări anticipate şi scheme de angajare part-time pe termen lung, dorind să încheie un acord referitor la restructurarea forţei de muncă până în 2021.

Airbus deține o forţă de muncă de 135.000 de oameni, însă aproximativ 37% din personal urmează să se pensioneze în acest deceniu. Astfel, surse din industrie susțin că Airbus îşi bazează restructurarea pe o reducere de 40% a producţiei de aeronave, timp de doi ani.

 

Citeşte mai multe despre:   British Airways