Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO)

Un articol de: - 08 Iul 2016, 12:52
Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate, dar fac politica de sănătate (VIDEO) Foto: bizbrasov.ro Eveniment

Spitalul Județean Brașov a anunțat medicii unității că, în perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operațiile pentru pacienții cu afecțiuni cronice deoarece spitalul este în criză de anestezice, informează B1 TV. 

Managerul Spitalului Județean Brașov a anunțat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenții chirurgicale pe creier, torace sau abdominale. 
Spitalul a făcut comandă pentru anestezice, care ar fi trebuit să sosească la sfârșitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză. 

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, s-a arătat revoltat de situația medicamentelor din România, dar și de atitudinea unor funcționari din Ministerul Sănătății, care pur și simplu blochează orice măsură de soluționare a acestei probleme.

Criză de anestezice la Spitalul Județean Brașov. Liderul ANPP: Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate

De ani de zile există o politică proastă a Ministerului Sănătății și a Guvernului în General prinvind medicamentele. Venim cu tot felul de afirmații populiste cum că avem cele mai scumpe medicamente. Așa am influențat decizia Ministerului și a Guvernului legată de medicamente și nu este adevărat. Românii consumă cele mai puține medicamente, avem cea mai proastă politică a medicamentelor, am gonit producătorii de pe piață.

La Ministerul Sănătății am avut funcționari care au blocat inițiativele Ministrului. Politica medicamentului a fostului ministru Nicolăescu a fost blocată, dacă vă aduceți aminte, de un alt guvern populist care a spus să se reducă prețurile, de parcă asta era problema. Totul în condițiile în care românii consumă de departe cele mai puține medicamente și România plătește cel mai puțin pe medicamente în ansamblu.

Acum iar avem o problemă cu medicamentele pentru anestezice. Din martie știm că distribuitorii sunt doritori să vândă pe alte piețe pentru că aici medicamentele se dau prea ieftin, iar sistemul de achiziții este unul dificil. Nu există nici o politică de rezerve, sunt puțini producători și ar trebui să avem strategii legate de rezerve pentru situații delicate când nu sunt înlocuitori sau când aprovizionarea este delicată. Acesste crize sunt tratate cu ignoranță și promisiuni.

Acum e un alt fenomen: degeaba vrea ministrul dacă nu vor funcționarii sau nu sunt echipe de experți care să găsească soluții. Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai blocate din cauza unor funcționari care sunt greu de dezlipit de pe scaun, sunt rupți de realitate și fac politica de sănătate și barează orice inițiativă”, s-a plâns Vasile Barbu.Câți BANI câștigă LUNAR un barista angajat la Starbucks România

Citeşte mai multe despre:   pacienti,   Ministerul Sanatatii,   medicamente