Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CRIZĂ la Institutul care studiază CUTREMURELE: S-a întrunit COMITETUL

CRIZĂ la Institutul care studiază CUTREMURELE: S-a întrunit COMITETUL

Un articol de: - 27 Apr 2018, 14:15
CRIZĂ la Institutul care studiază CUTREMURELE: S-a întrunit COMITETUL Eveniment

Institutul Național pentru Fizica Pământului anunță o situație de criză din cauza subinanțării. Directorul general Constantin Ionescu a declarat că pe primul trimistru al acestui an s-au alocat mai puţin din jumătate din banii necesari funcţionării reţelei seismice.

El a precizat că joi abia s-a făcut o plată a banilor pentru luna ianuarie.

"Ni s-au alocat 770.000 de lei pe primul trimestru, care ar însemna sub jumătatea funcţionării instalaţiilor de interes naţional pe care le are reţeaua. Banii ni se dau pe trimestru, nu ştii câţi ţi se dau, cum se dau. (...) A trebuit să întrunesc comitetul de direcţie lunar ca să le explic care este problema. La ultima întâlnire, le-am zis că într-o lună de zile trebuie să ciuntim salariile. Noi am suportat şi salariile şi aceste plăţi. Dar trebuie să dăm banii înapoi la bănci. Am dat o decizie să tăiem bonurile de masă deocamdată şi avem suspendate anumite plăţi către furnizorii noştri de servicii", a declarat Constantin Ionescu, directorul general INFP, pentru Mediafax.

Ionescu a anunțat Ministerul Cercetării, organism de care INFP aparține, dar spune că nu a fost lămurit, ba mai mult, ministrul Burnete ar fi dat vina pe el pentru situația institutului.

“Sunt de vină pentru ce? Pentru că am cheltuit banii şi am asigurat o funcţionare normală a unei instituţii? În momentul în care întrerupi o reţea de genul asta, să o repui în funcţiune înseamnă că trimiţi oameni la fiecare staţie în parte, care sunt în toată România”, a spus acesta.