Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CRIZA REFUGIAȚILOR atinge România! Număr ISTORIC al cererilor de azil: "Cel mai greu an înregistrat vreodată"

CRIZA REFUGIAȚILOR atinge România! Număr ISTORIC al cererilor de azil: "Cel mai greu an înregistrat vreodată"

Un articol de: - 24 Apr 2018, 16:22
CRIZA REFUGIAȚILOR atinge România!  Număr ISTORIC al cererilor de azil: "Cel mai greu an înregistrat vreodată" Eveniment

Criza refugiaților se resimte și în țara noastră, în condițiile în care, în România s-a înregistrat anul trecut cel mai mare număr de cereri de azil, aproximativ 5.000, a anunțat Mircea Babău, comisar-şef de poliţie în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia Azil şi Integrare.

"Anul trecut (...) a fost cel mai greu an înregistrat vreodată în acest domeniu al azilului în istoria României - cel mai mare număr de cereri de azil înregistrate vreodată - aproximativ 5.000 de cereri de azil", a spus Mircea Babău, 

El a precizat că au fost depăşite toate cifrele anterioare, din perspectiva cerinţelor Dublin, cererile de primire şi de reprimire în 2017 fiind mai multe decât în toată perioada 2007 - 2016.

"Ca să vă faceţi o idee despre dimensiunea cererilor de azil de anul trecut, în 1998 România a înregistrat 657 de cereri de azi, iar anul trecut, în 2017, în luna aprilie au fost înregistrate exact acelaşi număr de cereri de azil, într-o singură lună, respectiv 657. Creşteri spectaculoase, 161% faţă de anul 2016. Marea majoritate au intrat pe la graniţa cu Serbia, am înregistrat acolo peste 3.800 de cereri de azil la centrul nostru de la Timişoara şi pe baza proiectului de monopol care îl derulează Direcţia Azil şi Integrare am reuşit să transferăm de la Timişoara la celelalte centre de azil din ţară peste 2.400 de persoane fără să întâmpinăm nicio dificultate", a mai spus Babău, potrivit Agerpres.

El a arătat că în anul 2018 deja s-au înregistrat circa 580 de cereri de azil, media fiind de peste 100 pe lună.

"Noi credem că şi anul acesta numărul de cereri de azil va fi mare, comparativ cu ce suntem noi obişnuiţi, dar nu mai mare decât anul trecut, sperăm", a afirmat Babău.