Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CSAT, convocat la Cotroceni: Evaluarea situaţiei din Libia, pe ordinea de zi

CSAT, convocat la Cotroceni: Evaluarea situaţiei din Libia, pe ordinea de zi

Un articol de: - 22 Mar 2011, 15:05
CSAT, convocat la Cotroceni: Evaluarea situaţiei din Libia, pe ordinea de zi Foto: evz.ro Eveniment

Preşedintele Traian Băsescu a convocat la Palatul Cotroceni o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Aceasta are loc marţi, 22 martie, începând cu ora 18:00.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, printre temele incluse pe ordinea de zi se numără evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU şi Raportul privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

Totodată, pe ordinea de zi se regăsesc tematici referitoare la:

- Materializarea şi valorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale în relaţiile cu statele din regiunea Asia Pacific, în particular Republica Populară Chineză;

- Raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale;

- Participarea României cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO în Afganistan, până la încheierea acesteia;

- Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2010.

Duminică seară, preşedintele Traian Băsescu anunţa la postul public de televiziune că nu poate lua decizii "singur" în problema Libiei, CSAT fiind cel care va decide în privinţa implicării României. "Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT să decidă poziţia României şi implicarea României, funcţie de ceea ce ni se va solicita. În momentul în care se va aproba directiva de execuţie, voi convoca CSAT în primul rând pentru a-l informa cu privire la conţinutul directivei şi vom înţelege dacă decurg obligaţii pentru noi", a spus şeful statului la TVR1.

"În momentul de faţă, nu sunt obligaţii pentru prima fază, pentru că planul de operaţii vizează doar instituirea zonei de interdicţie aeriană. Nu s-a trecut la planificarea etapei a doua", mai spunea atunci Traian Băsescu.
 Citeşte mai multe despre:   CSAT,   Traian Basescu,   Palatul Cotroceni,   Libia,   Schengen,   sedinta