Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CSAT trimite la Parlament documentele SIPA: Actele și înscrisurile aflate în arhiva Consiliului, puse la dispoziția aleșilor

CSAT trimite la Parlament documentele SIPA: Actele și înscrisurile aflate în arhiva Consiliului, puse la dispoziția aleșilor

Un articol de: - 20 Mar 2018, 16:34
CSAT trimite la Parlament documentele SIPA: Actele și înscrisurile aflate în arhiva Consiliului, puse la dispoziția aleșilor Foto: presidency.ro Eveniment

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a hotărât, în ședința de marți, să trimită la Parlament documentele privind funcționarea Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA).

SIPA este fostul serviciu de informații al Ministerului Justiției, transformat ulterior în Direcția Generală de Protecție și Anticorupție (DGPA).

Astfel, membrii CSAT au stabilit că vor fi trimise Comisiei parlamentare documentele și înscrisurile aflate în arhiva CSAT cu privire la activitatea SIPA.

”Un alt punct pe ordinea de zi a ședinței CSAT l-a reprezentat solicitarea Președintelui Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului de a se clarifica aspecte care țin de desființarea Direcției Generale de Protecție şi Anticorupție (DGPA). Membrii Consiliului au decis să pună la dispoziția Comisiei toate documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituție”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. 

Comisia de anchetă a arhivei SIPA a fost înfiinţată pentru a face lumină cu privire la aspectele legate de desfiinţarea DGPA.

 

Citeşte mai multe despre:   CSAT,   SIPA ,   Parlamentul Romaniei