Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CSM a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Datcu

CSM a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Datcu

Un articol de: - 09 Sep 2015, 17:59
CSM a decis excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Datcu Eveniment

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât excluderea din magistratură a Cameliei Datcu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Giurgiu, pentru că a întârziat în mod repetat cu soluționarea dosarelor, se arată într-un comunicat al instituției.

Decizia a fost luată de secția pentru judecători din cadrul CSM, în urma sesizării depuse de Inspecția Judiciară. Datcu a fost exclusă din magistratură pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 — "nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor".

Alți doi judecători au fost sancționați cu diminuarea salariului. Georgeta Sărmășanu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Fălticeni, a fost sancționată cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență".

Ștefan Ovidiu Toth, judecător în cadrul Tribunalului Alba, a fost sancționat cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.

Aceste hotărâri pot fi atacate cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 15 zile de la comunicare.

Citeşte mai multe despre:   CSM,   Consiliul Superior al Magistraturii,   sanctiune