Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CSM sfătuiește persoanele care au cunoştinţă despre nereguli la admiterea la INM să facă sesizări

CSM sfătuiește persoanele care au cunoştinţă despre nereguli la admiterea la INM să facă sesizări

Un articol de: - 12 Oct 2015, 18:37
CSM sfătuiește persoanele care au cunoştinţă despre nereguli la admiterea la INM să facă sesizări Eveniment

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis luni printru-un comunicat că oricine are informații referitoare la posibile nereguli la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) poate face o sesizare, toate acestea urmând a fi luate în considerare în cadrul procedurii de analizare a rezultatelor, informează Mediafax.

”Afirmaţiile privind posibilitatea admiterii la INM prin săvârşirea unor fapte penale sunt extrem de grave, sens în care toate persoanele care au cunoştinţă despre eventuale astfel de fapte pot sesiza, în condiţiile legii, organele penale competente" arată CSM.

Precizăirle Consiliului Superior al Magistraturii vin în contextul în informațiilor apărute în presă privind posibile promovări ilegale la examenul de admitere de la INM.

Întregul scandal ar fi fost declanşat după ce persoane care au obţinut note mari la probele scrise ar fi fost respinse în urma interviului, iar alţi candidaţi care ar fi avut note mai mici la scris ar fi fost admise în urma interviului.

Reprezentanţii CSM şi INM precizează că admiterea la institut se face cu respectarea principiilor transparenţei şi egalităţii, exclusiv pe bază de concurs, conform art. 14 alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii, care a scos la concurs 140 de locuri de studiu, dintre care jumătate pentru a ocupa funcţia de judecător şi cealaltă jumătate pentru posturi de procuror.

Citeşte mai multe despre:   CSM,   nereguli