Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CTP, ironii la adresa lui Liviu Dragnea privind propunerea de lege anti-defăimare: "A fost cineva făimat în ţara asta?"

CTP, ironii la adresa lui Liviu Dragnea privind propunerea de lege anti-defăimare: "A fost cineva făimat în ţara asta?"

Un articol de: - 16 Mar 2018, 08:50
CTP, ironii la adresa lui Liviu Dragnea privind propunerea de lege anti-defăimare: "A fost cineva făimat în ţara asta?" Eveniment

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a tratat în termeni ironici cererea lui Liviu Dragnea de iniţiere a unei legi defaimărare care să pedepsească persoanele care denigrează România în afara ţării. Acesta s-a întrebat dacă există şi noţiunea de "făimare" care să ne permită să vorbim aşa mult şi de "defăimare".

"Înţeleg că ar trebui să existe o lege antidefăimare. Dacă există defăimare, oare există şi făimare? A fost cineva făimat în ţara asta?

Ce înseamnă a fi făimat? Înseamnă ce spunea Mircea Cosma despre Victor Ponta - 'Victor Ponta e o galaxie'. Spuneam atunci că nici Ceauşescu nu s-a ridicat... adică el, geniul Carpaţilor, dar galaxie.... asta e a făima pe cineva. Mă gândesc că nu există verbul, dar îl facem acum.

Antidefăimare ce poate să însemne? Luăm 'anti' şi cu 'de', ele se anihilează la fel cum se anihilează o particulă cu o antiparticulă. Rămâne făimare, deci să poată să beneficieze cei mai buni fii ai poporului de faimare. Să avem făimare! - ăsta e sensul legii antidefăimare a lui Liviu Dragnea", a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Liviu Dragnea a afirmat că vrea să iniţieze această lege pentru a stopa situaţii în care Românie este denigrată în exterior, dând exemplul unor declaraţii făcute de europarlamentarul Monica Macovei. 

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   Cristian Tudor Popescu