Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cu cât vor crește pensiile românilor din septembrie. Documentul se află deja pe masa Guvernului

Cu cât vor crește pensiile românilor din septembrie. Documentul se află deja pe masa Guvernului

Un articol de: Traian Avarvarei - 14 Aug 2020, 11:51
Cu cât vor crește pensiile românilor din septembrie. Documentul se află deja pe masa Guvernului Eveniment

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară, anunțat, joi seră, de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Chiar dacă ne aflăm într-un context economic dificil cauzat de pandemia de coronavirus, majorarea va fi una semnificativă, potrivit reprezentanților Guvernului. 

Pensiile românilor vor crește de la 1 septembrie

 


 

Punctul de pensie va crește cu 14% din septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară. Astfel, dacă punctul de pensie va creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020 înseamnă că va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 177 de lei.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este  „o creștere extrem de mare”. Acesta a precizat că, din câte știe, în Europa nu mai există vreo țară care să fi luat o decizie similară, în contextul în care economiile sunt afectate de criza coronavirusului. Orban a mai spus că, din cauza acestei crize, în loc de creștere economică de 4,1-4,2% vom avea o contracție de 3,8%.

„După ședința de Guvern voi organiza o conferință detsinată rectificării bugetare. Ce pot să vă spun e că Guvernul pe care îl conduc va lua decizia de a crește pensiile. Nu există nicio altă țară europeană în care să se ia o decizie similară de creștere a pensiilor. 

Față de prognoza de creștere economică de 4,1-4,2%, ca urmare a crizei economice provocate de epidemie, vom avea în loc o contracție estimată azi la 3,8%. Prin urmare, veniturile la buget, la bugetul fondului de pensii, la bugetele locale au înregistrat scăderi semnificative. La bugetul național avem probabil o scădere în jur de 30 de miliarde față de veniturile proiectate în raport cu previziunile și indicatorii economci care au stat la baza elaborării proiectului Legii bugetului de stat.

Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. E o creștere extrem de mare și ne angajăm să o putem finanța și pe anii care vor urma.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

Cât despre alte creșteri ulterioare, orice altă deiczie de creștere a pensiei va fi luată doar pe baza unei analize extrem de serioase. (...) Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost una grea, dar pe care ne-o asumăm”, a declarat Ludovic Orban.


 


 

Consilierul de stat Tănase Stamule: „Pensiile vor crește cu 14%, ceea ce înseamnă o creștere reală pentru pensionari de cel puțin 10%”


 

 

Tănase Stamule, consilier de stat pe probleme economice la Cancelaria premierului Ludovic Orban, a declarat, joi, pentru B1 TV, că pensionarii vor resimți „o creștere reală de minim 10%”, în condițiile în care, în general, coșul lor de consum conține „multe produse de bază” și are „o inflație puțin mai ridicată”.

„Pensiile vor crește cu 14%, ceea ce înseamnă o creștere reală pentru pensionari de cel puțin 10%. Anul acesta avem o inflație prognozată de 2,7%, iar în general coșul de consum al pensionarilor are o inflație puțin mai ridicată, fiind multe produse de bază, deci va fi o creștere reală pentru pensionari de minim 10%”, a declarat Tănase Stamule.

 

Citeşte mai multe despre:   Casa de pensii,   pensii