Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cu forţa la referendum: Angajaţii unei firme din Bârlad, obligaţi să-şi dovedească prezenţa la vot pentru a putea intra la muncă (FOTO)

Cu forţa la referendum: Angajaţii unei firme din Bârlad, obligaţi să-şi dovedească prezenţa la vot pentru a putea intra la muncă (FOTO)

Un articol de: - 26 Iul 2012, 12:20
Cu forţa la referendum: Angajaţii unei firme din Bârlad, obligaţi să-şi dovedească prezenţa la vot pentru a putea intra la muncă (FOTO) Eveniment

Prezenţa la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a devenit, în unele cazuri, sarcină de serviciu. Fără dovada votului, angajaţii unei firme din Bârlad sunt anunţaţi că nu vor avea acces în societate pe 30 iulie.

Circulara vine de la firma FEPA SA Bârlad şi este publicată de site-ul bunadimineatabarlad.ro. Aceasta este parafată de preşedintele CA al companiei, ing. Vasile Conea şi preşedintele sindicatului, Vasile Mârzac.

“DECIZIE

Având în vedere că în data de 29.07.2012 se organizează Referendumul cu o importanţă crucială pentru ROMÂNIA , dar şi pentru societatea noastră ca parte integrantă a ţării ROG TOŢI SALARIAŢII SĂ PARTICIPE LA VOT şi să voteze cum le dictează CONŞTIINŢA.

Accesul în societate în data de 30.07.2012 se va face pe baza Cărţii de identitate ce va avea ataşat pe verso dovada VOTULUI.
, se arată în documentul respectiv.
 


Foto: bunadimineatabarlad.ro

Îndemnul conducerii companiei de a merge la vot poate fi interpretat ca un gest civic, însă articolul 52, aliniatul 1 din Legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumului stipulează că „Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.”

În plus, deşi angajaţilor nu li se spune şi cum să voteze, este ştiut faptul că simpla prezenţă la vot poate favoriza demiterea preşedintelui, din punct de vedere al validării rezultatului. Prin absenţa de la urne, unii dintre alegători pot transmite un mesaj de susţinere a lui Traian Băsescu.

Contactat de publicaţia Vremea Nouă, preşedintele CA al FEPA Bârlad, Vasile Conea, a declarat nervos că cei care nu fac dovada prezenţei la vot nu vor fi daţi afară.

„Cum să fie daţi afară? Noi nu am spus acolo că ar exista repercursiuni, interpretaţi greşit. Nu vă puneţi întrebarea şi invers? Cei care nu aduc dovada votului poate vor fi premiaţi? Ce vă interesează ce facem noi în societate? Vrem doar să-i punem să-şi exercite un drept câştigat prin Constituţie, nu este abuz”, a spus Conea.

Potrivit site-ului companiei, S.C. FEPA S.A. Bârlad este o societate cu capital integral privat din domeniul producţiei de aparatură pentru automatizarea proceselor tehnologice industriale, cu 480 de angajaţi.

În judeţul Vaslui există şi alte nereguli privind referendumul de duminică. Potrivit publicaţiei menţionate, Inspectoratul Judeţean de Poliţie s-a autosesizat zilele trecute şi a deschis mai multe anchete în urma unor informaţii conform cărora mai multe primării din judeţ au reţinut cărţile de identitate cetăţenilor care primesc ajutor social, pentru ca aceştia să nu participle la referendum.

Citeşte mai multe despre:   referendum,   vot,   Stiri Barlad,   angajati