Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum a ajuns Schwartzenberg mogul media: Detalii despre cumpărarea Realitatea TV
Exclusiv

Cum a ajuns Schwartzenberg mogul media: Detalii despre cumpărarea Realitatea TV

Un articol de: - 03 Mai 2011, 23:46
Cum a ajuns Schwartzenberg mogul media: Detalii despre cumpărarea Realitatea TV Eveniment
Elan Schwartzenberg, noul patron al Realitatea TV, a povestit, marți seară,  în exclusivitate pentru emisiunea "Evenimentul Zilei", de pe B1 TV, detaliile tranzacției prin care a preluat trustul media,de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Schwartzenberg a dezvăluit că nu planificase să cumpere postul de televiziune dar că în calitate de om de afaceri nu a putut să nu profite de oportunitatea care a apărut. Pe parcursul unei discuții cu Vîntu, spune Elan, a aflat de la acesta că era dezamăgit de situația în care se afla și că își dorea “să își bage picioarele” pe românește și i-a făcut o ofertă.

Elan Schwartzenberg: Nu mă pricep să fiu slugă la stăpân


Vîntu a acceptat pe parcursul unei discuții telefonice, care a durat mai multe ore, condițiile propuse și așa s-a parafat înțelegerea, relatează Schwartzenberg. Despre prețul plătit pentru pachetul de 90% din acțiunile Realitatea, Elan a afirmat că a plătit o sumă de ordinul zecilor de milioane de euro.

Schwartzenberg a declarat că deși nu mai discutase cu Vântu pe tema achiziției Realitatea TV, avusese totuși discuții despre preluarea managementului postului, înaintea contractului SOV- Sebastian Ghiță, dar a refuzat pentru că nu se pricepe să fie “slugă la stăpân”.

Despre vânzarea efectivă a televiziunii Realitatea, Schwartzenberg a declarat, că a cumpărat postul “în nume propriu” și că a plătit “în nume propriu” și că a cumpărat ”în total un pachet de 91% din acțiuni”; că se află teoretic în negociere cu deținătorul celorlalte 9 procente, pentru achiziția acestora.

Schwartzenberg: Am cumpărat Realitatea la jumătate de preț


Schwartzenberg a adăugat că în trustul care l-a achiziționat mai sunt incluse și trei posturi de radio, dar nu și ziarul Cotidianul. Omul de afaceri a mai adăugat că, pe fondul situației tensionate dintre Vântu și Realitatea, a reușit să achiziționeze postul cu o sumă undeva la jumătatea sumei oferite de alte persoane pentru Realitatea cu doar câteva luni în urmă.

Industriașul a concluzionat: În urma vânzării Sorin Ovidiu Vântu nu mai are "nici o variantă" prin care ar putea redeveni proprietarul Realitatea TV.

Citeşte mai multe despre:   sov,   Sorin Ovidiu Vintu,   Realitatea TV