Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum a reușit Eugen Teodorovici să obțină un împrumut de 1,1 milioane de euro având un salariu de aproximativ 1.000 de euro lunar

Cum a reușit Eugen Teodorovici să obțină un împrumut de 1,1 milioane de euro având un salariu de aproximativ 1.000 de euro lunar

Un articol de: Ramona Zaharia - 27 Sep 2020, 11:24
Cum a reușit Eugen Teodorovici să obțină un împrumut de 1,1 milioane de euro având un salariu de aproximativ 1.000 de euro lunar Foto Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Fostul ministru al Finanțelor în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a obținut, în 2007, un împrumut în valoare de 1,1 milioane de euro. Asta în condițiile în care el avea atunci un salariu de aproximativ 1.000 de euro, iar toată viața a lucrat la stat, notează Libertatea.

De-a lungul carierei sale, Teodorovici a fost, printre altele, referent la Ministerul Transporturilor, expert la Direcția Generală de Integrare Europeană, director la Departamentul de Integrare Europeană, director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, director la Curtea de Conturi, senator și ministru al Finanțelor.

Între timp, potrivit sursei citate, vechile CV-uri ale lui Eugen Teodorovici ar fi dispărut de pe site-ul ministerelor unde a lucrat și din arhive.

Așadar, în 2007, familia Teodorovici, formată din persoane care au lucrat toată viața la stat cu salarii de sub 1.000 de euro lunar, a făcut un împrumut la bancă de 1.102.000 euro. Asta ar fi însemnat că Teodorovici trebuia să plătească lunar peste 7.000 de euro pentru achitarea datoriei.

Potrivit declarațiilor de avere din 2014, Eugen Teodorvici și soția sa aveau ”datorii totale la bănci după cum urmează – soțul 812.000 euro, iar soția fie 727.000, fie 879.000 euro”, potrivit Libertatea.

Asta în condițiile în care cei doi încasau în total cel mult 7.320 euro pe lună.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici