Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum alegi noua ta centrală termică?

Cum alegi noua ta centrală termică?

Un articol de: - 27 Mar 2018, 14:30
Cum alegi noua ta centrală termică? Eveniment

Te-ai săturat să tremuri în casă până când sistemul centralizat de încălzire se încarcă sau să plătești apă călâie la preț de apă caldă? Atunci e momentul să faci o investiție pentru confortul tău, dar care se va amortiza rapid, odată ce vei putea controla temperatura din casă și vei elimina plata pierderilor de apa caldă menajeră din factură.

Achiziția unei centrale termice individuale poate să sperie, având în vedere costurile de cumpărare și instalare, precum și bătaia de cap pe care o presupun lucrările auxiliare, cu racordarea separate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale sau schimbarea instalațiilor din casă. Tocmai de aceea este important să faci alegerile potrivite atunci când cumperi viitorul motor enegetic al casei tale.

Piața abundă în oferte și mărci, însă dintre toate Viessman, împletește armonios experiența cu inovația. În plus, această marcă este prietenoasă cu mediul și oferă eficiență sporită, pentru a reduce cât mai mult posibil costul final al consumatorului.

Primul lucru la care trebuie să ne gândim este cu ce vom alimenta noua centrală termică atunci când ne dorim să achiziționam o centrală. Recomandarea specialiștilor este să ne orientăm spre centralele termice în condensație, având în vedere costurile mult mai mici. Centrala Viessmann Vitodens este unul dintre modelele cele mai apreciate în rândul clienților care au instalat-o. Să vedem de ce.

Cum funcționază centrala termică cu condensare

Centralele termice cu condensare nu folosesc doar căldura gazelor rezultate în urma arderii combustibilului, ci și căldura latentă a vaporilor de apă conținuți de acestea. Cazanele în condensație au capacitatea de a prelua aproape în întregimea căldura din gazele arse și a o transforma în energie termică. Ele sunt echipate cu schimbătoare de căldură eficiente care au rolul de a provoca condensarea vaporilor de apă conținuți în gazele arse și a prelua suplimentar si căldura conținută în aceștia înainte a fi evacuată prin coșul de fum.

Centrala Viessmann în condensare este ușor de instalat, fiind un model compact, desi are un preparator de apă caldă integrat. Mai mult, nivelul de zgomot este unul redus, așa că nu te va deranja pe timpul nopții. Iar tehnologia condensării reduce consumul de gaze, în timp ce eficiența ajunge până la 108 la sută. Este ușor de folosit, odată instalată, centrala termică Viessman fiind dotată cu un display digital. Opțional, se poate achiziționa și o telecomandă fără fir, astfel încât să putem regla temperatura de oriunde din casă. Termostatul este inclus, însă tehnicienii recomandă ca, pentru maximizarea eficienței, centrala să fie ajutată de un cronotermostat care să reducă consumul în intervalele orare în care nu e nimeni acasă, spre exemplu.

Avatajele centralei termice Viessmann

Vitodens pe gaz, în condesanție, oferă cel mai bun raport calitate-preț, vine în două variante de putere, este foarte economică și este compatibilă cu o gamă largă de accesorii, menite să îi maximizeze eficiența. Este ușor de instalat, ocupă puțin spațiu și, mai ales, este foarte ușor de folosit și programat. Nu în ultimul rând, se încadrează în filosofia produselor Viessman, fiind prietenoasă cu mediul înconjurător, datorită tehnologiei de ultimă generație prin care este operată. Astfel, nivelul de emisii de CO2 limitate în cazul arderii gazului necesită nu numai o utilizare cât mai economică posibil a acestor resurse naturale, dar și o "perspectivă verde" sub formă de acțiuni "bio" mai intense. Cu economii ridicate și investiții totale reduse, tehnica în condensație furnizează o soluție economică.O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața