Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum arăta Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, în tinerețe

Cum arăta Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, în tinerețe

Un articol de: George Lupu - 01 Ian 2021, 11:31
Cum arăta Elena Ceaușescu, soția dictatorului Nicolae Ceaușescu, în tinerețe Eveniment

Elena Ceaușescu s-a născut pe 7 ianuarie 1916, într-o familie săracă în satul Petrești din regiunea Dâmbovița. Soția dictatorului a absolvit doar patru clase și primise în sat porecla de ”Păsărica”, iar când avea 17 ani a fost chemată în București de fratele ei mai mare, Gheorghe (zis și Gogu) Petrescu.

 

Cum arăta Elena Ceaușescu în tinerețe

 

Cu Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit la o petrecere a breslelor muncitorilor din București, în Ferentari. Atunci a fost aleasă ”Regina Muncii”, după ce a reușit să vândă cele mai multe cărți poștale. Principalul său cumpărător a fost Nicolae Ceaușescu, care a cucerit-o cu gestul său.

Cei doi s-au căsătorit în data de 23 decembrie 1945 și au fost nedespărțiți până când moartea i-a despărțit, de Crăciun, în anul 1989, când au fost condamnați la moarte și executați.

Elena Ceaușescu a venit la București pe când avea 17 ani. Aceasta a fost angajată ca muncitoare necalificată într-un laborator de pastile. Ulterior, aceasta s-a angajat ca „cusătoreasă începătoare” la fabriva „Lantex”.

Elena Ceaușescu s-a născut într-o familie modestă, în comuna Petrești, județul Dâmbovița. La fel ca și soțul său Nicolae Ceaușescu, Elena și-a trăit copilăria și adolescența într-un mediu sărac.

Detalii neștiute din biografia Elenei Ceaușescu

 Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...

Cu multe greșeli gramaticale, Elena Ceaușescu și-a scris autobiografia pe care a dat-o ulterior partidului.

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut” este o parte din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu.

Marea controversă vine din fapul că data de naștere a Elenei Ceaușescu, născută Lenuța Petrescu, a fost ulterior schimbată, odată ce aceasta a decis să își unească destinul cu fostul dictator. Se spune că Lenuței Petrescu i s-au schimbat, la căsătorie și datele de naștere. Din Lenuța a devenit Elena, iar anul nașterii a fost trecut ca 1916, nu 1919. În prezent, în arhiva Primăriei Petrești, Elena Ceaușescu figurează cu numele „Elena”, nu „Lenuța”, iar anul nașterii este 1919, nu 1916. Motivul schimbărilor nu este cunoscut cu exactitate.

Citeşte mai multe despre:   Elena Ceausescu,   Nicolae Ceausescu