Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță de ce noile tulpini de COVID-19 sunt mai contagioase (VIDEO)

Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță de ce noile tulpini de COVID-19 sunt mai contagioase (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 15:40
Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță de ce noile tulpini de COVID-19 sunt mai contagioase (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat marți, în cadrul unei conferințe de presă, de ce noile tulpini de coronavirus sunt mai contagioase. Potrivit acestuia modificările pe care virusul le suferă au făcut să crească probabilitatea de a se lega de receptorii de la nivelul celulelor:

„Aceste modificări ale structurii proteinei S face ca virusul să se lege mai bine de receptori. După cum știm, proteina S, acea proteină spike, acele țepușe de la suprafața virusului reprezintă modalitatea prin care virusul se ancorează de receptorii de la nivelul celulelor.

În momentul în care acea proteină S se modifică, după principiul de cheie în broască se atașează mult mai bine de receptorii pe care îi țintește. Din acest punct de vedere anumite virusuri se leagă mai bine de acești receptori și au o contagiitate mai mare. Din numărul de particule virale cu care o persoană intră în contact, majoritatea se vor lega de receptori, pentru că au acea capacitate crescută”.