Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum explică un biolog defrișările dintr-un parc naţional. 'E mai importantă broasca din baltă decât o comunitate întreagă?' (VIDEO)

Cum explică un biolog defrișările dintr-un parc naţional. 'E mai importantă broasca din baltă decât o comunitate întreagă?' (VIDEO)

Un articol de: Ionescu Tudor - 11 Iun 2019, 23:40
Sursă foto: Facebook Eveniment

Peste 250 de hectare de păduri seculare au dispărut în ultimii patru ani din Parcul Naţional "Cheile Nerei Beusnita", printre care şi un habitat strict protejat de travertin, relatează Agent Green.

Pădurile seculare fiind ecosisteme care s-au format rezultat a evoluției naturale pe parcursul a mii de ani, nu ca urmare aunei  influențe umane semnificative.

"Nu putem să avem un glob de cristal, asta e parcul, nu ne atingem, nu nimic, gata, asta este biodiversitatea care noi o conservăm", a declarat pentru Agent Green, biologul Călin Uruci, din cadrul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița (PNCNB), responsabil cu protejarea biodiversității zonei.

"De ce nu? Pentru că nu se poate acest lucru", a adăugat biologul parcului. 

Potrivit organizaţiei Agent Green, doar în intervalul 2014-2018 s-ar fi exploatat peste 90.000 de metri cubi de lemn, în zona având loc, în continuare, exploatări agresive.

"Ca şi biolog, credeţi că comunităţile locale trebuie să le ignorăm total? Adică pentru dumneavoastră e mai importantă broasca din baltă decât o comunitate întreagă?", a mai spus biologul. 

La faţa locului lucrătorii au abandonat inclusiv bidoane şi sticle de plastic, în condiţiile în care este bine-cunoscută rezistența extrem de ridicată a plasticului la procesul de degradare.

Cheile Nerei - Peste 15 hectare de păduri seculare de fag rase și un sit de travertin distrus from AGENT GREEN on Vimeo.

 
 
 
Loading...