Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum fac afaceri frații Micula pe timp de criză: Prețul acoolului sanitar, majorat cu peste 75% în plină pandemie de coronavirus (FOTO)

Cum fac afaceri frații Micula pe timp de criză: Prețul acoolului sanitar, majorat cu peste 75% în plină pandemie de coronavirus (FOTO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Mar 2020, 14:33
Foto: Hepta.ro Eveniment

Frații Micula, cei cărora statul român le-a plătit în luna decembrie aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a rezolva situația Romatsa, își cresc afacerile în plină pandemie de coronavirus.

Una dintre firmele controlate de  Viorel și Ioan Micula a crescut cu peste 75% prețul alcoolului sanitar, biocid universal, în România, arată presacurata.ro.

La o zi după ce OMS a anunțat pandemie de coronavirus, Scandic Sistilleries din concernul fraților Micula au văzut posibilitatea de a face averi pe spatele și sănătatea românilor. Astfel, în data de 12 martie au început să-și promoveze Spirtul Mona pe pagina de Facebook, dându-i valoare prin mesajul ‘Alcoolul sanitar Mona este un produs biocid, fiind avizat ca atare de Ministerul Sănătății’.

Foto- presacurata.ro

Văzând că lumea a intrat în panică și că alcoolul sanitar este la mare căutare,m după ce medicii au recomandat dezinfectarea suprafețelor cu biocid, compania condusă de frații Micula trec la pasul doi: majorarea prețurilor.

Astfel, după cum arată presacurată.ro, spirtul Mona la jumătate de litru a ajuns să coste 10,11 lei de la 5,78 lei, cu tot cu TVA.

De asemenea, sticla mică de alcool sanitar Mona, de 0,2 litri, prețul a sărit în 24 de ore la 8,5 lei de la 5,5 lei.

Foto- presacurata.ro

Foto- presacurata.ro

Ba mai mult, sticlele mari de alcool sanitar nici măcar nu au mai fost șatanțate, ceea ce nu mai certifică buna calitate a acestuia.

Potrivit sursei citate, producătorul și distribuitorul ar susține că ar fi rămas fără sticle și nu a mai avut timp să le ștanțeze fix pe cele mari, care se vând mai repede.

Foto- presacurata.ro