Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum îşi terorizau şefii Poliției Bistrița Năsăud subalternii: "Fă-o să se sinucidă" / ”O trimit singură să-și rupă capul, o bag de noapte, o bag cu unu’, o bag cu altul, să fie gelos bărbatu-so”

Cum îşi terorizau şefii Poliției Bistrița Năsăud subalternii: "Fă-o să se sinucidă" / ”O trimit singură să-și rupă capul, o bag de noapte, o bag cu unu’, o bag cu altul, să fie gelos bărbatu-so”

Un articol de: - 02 Dec 2014, 13:36
Cum îşi terorizau şefii Poliției Bistrița Năsăud subalternii: "Fă-o să se sinucidă" / ”O trimit singură să-și rupă capul, o bag de noapte, o bag cu unu’, o bag cu altul, să fie gelos bărbatu-so” Foto: mesagerul.ro Eveniment
Șeful Inspectoratului Poliției Județene Bistrița Năsăud, comisarul șef Ioan Ovidiu Mureșan, și șeful de la Rutieră, Roberto Hasnaș sunt acuzați că îi „terminau” psihic pe subalternii care refuzau să îi sprijine în faptele de corupție.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Evenimentul zilei, un exemplu este cel al agentei Gabriela Gaie, de la Serviciul Poliției Rutiere, pe care Mureșan o suspecta că ar fi „colaborat” cu inspectorii de la Corpul de Control al Poliției Române.

Într-o discuție din data de 18 august 2014, surprinsă de microfoanele montate de procurorii DNA în biroul șefului lui Mureșan, comisarul îi dă ordine subordonatului său, Roberto Hasnaș.

„Păi, fă-o să se sinucidă ...”, îi spune Ovidiu Mureșan șefului de la Rutieră, cu referire la agenta Gaie. „Păi nu-i fac toată ziua, tot o omor, am trimis- o singură ... o trimit singură să-și rupă capul, șefu’. ... Uitați-vă vă rog la planificare, că i-am băgat trei zile de noapte, i-am băgat ... o bag de noapte, o bag cu unu’, o bag cu altul, să fie gelos bărbatu-so ... ce să mai fac, să pun pe unu să o f..., să o filmeze? Ce dracu’, bat-o soarele ...”. Inspectorul șef nici nu vrea să audă și îi cere lui Hasnaș să continue cu presiunea, spunându-i: „... Îi pita și cuțitu’ la tine în mână, taie-i ... găsește soluții ...”, a fost replica lui Hasnaș.

Pe 1 septembrie 2014, șeful de la Circulație, Roberto Hasnaș, discută cu comisarul Mureșan și îl informează că presiunea a dat roade: „Știu, șefu’, de aceea i-am zis eu, ieri: «Tu c..vă ce ești. Tu, mă, din cauza ta nu stau eu liniștit lângă nănanși la nuntă, tăt ies afar’, mi-ai f... nunta ...». Am zis: «Am eu grijă de tine» ...”. Hasnaș era nemulțumit de faptul că, fiind la o nuntă, a fost sunat de Ovidiu Mureșan, care i-a reproșat că agenta nu își face datoria: „Era stresată, plângea acolo la calculator ... da’ am eu grijă de ea, o bag în teroare din aia, deci tăt să plângă tătă ziua, tătă ziua numa’ plânge ... nesimțită ordinară și c...”.

Șefii Poliției Bistrița Năsăud sunt acuzați că au mutat locul de desfășurare a unor accidente soldate cu morți sau răniți grav, pentru a nu atrage atenția șefilor de la București și pentru a nu se trezi cu diverse controale.

Un astfel de exemplu este un accident din data de 21 august 2014. Comisarul șef Hasnaș a încercat să „mute” locul unde a avut loc evenimentul rutier, însă accidentul nu a putut fi mutat deoarece martorii oculari nu au vrut să mintă pentru a fi pe placul polițiștilor.