Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum poate fi omogenizată resursa umană interetnică într-o companie multinațională

Cum poate fi omogenizată resursa umană interetnică într-o companie multinațională

Un articol de: - 24 Apr 2018, 11:47
Cum poate fi omogenizată resursa umană interetnică într-o companie multinațională Eveniment

Companiile multinaționale se pot lăuda de foarte multe ori cu o resursă umană întinsă în foarte multe țări, pe mai multe continente, cu ramificații în culturi și obiceiuri diferite. Este un lucru extrem de complicat să aliniezi toți acești factori eterogeni la același numitor comun - filosofia întregii companii - și este mult mai important și ca acest lucru chiar să funcționeze.

Sunt o mulțime de aspecte importante de care departamentele de HR trebuie să țină cont, iar despre aceste lucruri discutăm astăzi. De la proiectele la care pot participa angajații în afara programului, pâna la respectarea valorilor culturale și religioase, bunul mers al unei companii multinaționale este strâns de aceste “mici” detalii organizatorice.

Activități tip Team Building

Dacă în filiala locală a unei companii multinaționale există diversitate etnică, este recomandată organizarea activităților de tipul celor Team Building, pentru omogenizarea resursei umane din cadrul companiei. Se poate apela cu ușurință la un specialist / trainer specializat în desfășurarea acestor activități, ce presupun în acest caz exerciții practice între colegi, pentru o mai bună comunicare a acestora, indiferent de religie, rasă sau sex. Acest tip de comunicare interumană, într-un cadru relaxat precum cel dintr-o astfel de ieșire, are implicații extrem de benefice pentru relațiile de la birou.

Totul pe înțelesul tuturor

Mixul de rase din cadrul unei companii multinaționale este un lucru extrem de normal, într-o astfel de organizație, iar bunul mers al lucrurilor depinde de o comunicare internă extrem de bună. Ce se întamplă în cazul în care limba engleză nu este suficientă pentru ca filosofia companiei să fie pe înțelesul tuturor? În acest caz, departamentul de HR trebuie să se asigure că fiecare angajat străin înțelege absolut fiecare lucru dintr-un document important (contractul de angajare, schimbări legislative in Codul Muncii etc ).

De aceea, traducerile legalizate sunt binevenite în acest caz, pentru a elimina orice barieră de comunicare. Academiadetraduceri.ro oferă traduceri autorizate pentru absolut orice limbă înternațională, pentru ca toți angajații tăi să poată comunica mereu fără probleme.

Importanța înțelegerii aspectelor culturale și religioase

Companiile mulținaționale au birouri în țări și continente diferite, lucru ce presupune mai de fiecare dată o diversitate religioasă și culturală. De aceea, este important ca angajatorii să înțeleagă foarte bine modul în care activitatea companiei este determinată de acest mozaic cultural. Musulmani, hinduși, evrei sau creștini ortodocși, la bioru toți trebuie să respecte aceleași reguli interne, atât timp cât le este respectată religia, iar tradițiile și valorile în care cred nu le sunt puse sub semnul amenințării.

Iată 3 moduri prin care resursa umană interetnică poate fi omogenizată

într-un mod extrem de eficient, într-o companie multinațională. În cazul în care birourile de pe continente diferite comunică între ele (mail, video call, întâlniri directe etc), comunicarea este condiționată de o înțelegere perfectă a oricărui detaliu de business. De aceea, cea mai eficientă metodă pentru a vorbi clar pe limba fiecăruia este oferită de un birou de traduceri autorizate, ce oferă servicii complete de traduceri în orice limbă de pe glob. Academiadetraduceri.ro este cel mai bun exemplu în acest sens, pentru că o întreagă echipă de profesioniști, dedicați filosofiei tale de omogenizare a resursei umane interetnice, te așteaptă cu cele mai bune servicii de pe piață.

Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...