Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum se explică creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din București. Alexandru Rafila: „Este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală”

Cum se explică creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din București. Alexandru Rafila: „Este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală”

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Aug 2020, 16:21
Cum se explică creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din București. Alexandru Rafila: „Este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală” Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Sâmbătă, 1 august, Capitala a trecut pragul psihologic de 6.000 de infectați cu noul coronavirus. Bucureștiul pare să fie cea mai afectată zonă a țării, în cursul zilei de 1 august fiind confirmate alte 118 noi cazuri de îmbolnăvire de COVID-19.

Creșterea cifrelor este alarmantă, mai ales dacă ne amintim și numărul record de cazuri pentru București, înresitrat la data de 30 iulie, acesta fiind de 223 de noi infectări în 24 de ore.

La acest moment, se pare că nu ar exista o explicație 100% sigură cu privire la creștera alarmantă a acestui număr, pentru că aceasta ar necesita o serie de studii, explica Alexandru Rafila la Digi24.

În opinia acetuia însă, există câteva scenarii valabile pentru București, ce conduc la mărirea zilnică a numărului de noi cazuri de infectare cu noul cornavirus în Capitală.

 

Dinamica populației din București ar putea influența numărul de noi cazuri

 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus, la Digi24, care ar putea fi, din punctul lui de vedere motivele ce conduc la o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în București.

„O explicație care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poți decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns. Eu vă spun ce cred eu. Bucureștiul este un oraș dinamic, oameni din toată țara vin și pleacă din Capitală, bucureștenii sunt și turiști în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Brașov și litoral. Și atunci, datorită acestei dinamici a populației, sigur că și probabilitatea de transmitere a infecției este mai mare. Cred că această explicație este aproape de adevăr. Și trebuie să fie foarte bine analizată, încât măsurile să poată să fie eficiente”, a explicat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Bilanțul de COVID-19 la București și în țară

 

În cursul zilei de 1 august, în România au fost raportate 1.225 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, dintre care 118 au fost raportate în Capitală. La nivel național, sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică a raportat 36 de decese în ultimele 24 de ore, iar la terpaie intensivă se aflau 400 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila