Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cum se fac afacerile în Teleorman: "M-au torpilat cu controale. După ce am cumpărat un spaţiu de la partenerul lui Dragnea zici că au dat dracii în oraş!"

Cum se fac afacerile în Teleorman: "M-au torpilat cu controale. După ce am cumpărat un spaţiu de la partenerul lui Dragnea zici că au dat dracii în oraş!"

Un articol de: - 04 Dec 2014, 11:01
Cum se fac afacerile în Teleorman: "M-au torpilat cu controale. După ce am cumpărat un spaţiu de la partenerul lui Dragnea zici că au dat dracii în oraş!" Eveniment

Un important om de afaceri din Teleorman face dezvăluiri despre mafia din județul Teleorman. Ion Codrea (foto), proprietarul grupului Unicom din Târgu Măgurele, relatează presiunile la care sunt supuse firmele locale de către vicepremierul Liviu Dragnea şi care este secretul afacerilor profitabile făcute de companiile apropiate acestuia.

"Dragnea și cu partenerul său cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumpărat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oraș", a declarat proprietarul grupului Unicom, pentru România Liberă.

Omul de afaceri susţine că doar prin implicare în politică se poate rezista în judeţul în care Liviu Dragnea a fost preşedinte de CJ timp de 12 ani.

"M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protezeje cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus", a mai declarat Ion Codrea.

Ion Codrea a apelat la Corneliu Vadim Tudor, la începutul anilor 2000, iar apoi s-a înscris în PD. A ajuns consilier local şi consilier judeţean, reuşind să scape de şicanele la care era supus. În 2009 a renunţat la politică, motivând că "politica înseamnă și bani cheltuiți, și timp pierdut pentru afacere. M-au avertizat că nu e bine, dar mă săturasem să fiu folosit. Dar acum știu cum să deschizi uși, cum să pui problema", spune Codrea.

Omul de afaceri a participat şi la o licitație pentru lucrări finanțate prin CJ Teleorman. "Din opt lucrări licitate, am câștigat șase. Dar Dragnea nu a vrut să îmi dea contractele. I-am transmis că dacă nu o face, fac contestație, banii veneau de la UE, erau pe inundații. Până la urmă a spus: «Nu îți dau șase, îți dau patru»", a mai povestit Ion Codrea.

Citeşte mai multe despre:   Teleorman,   Liviu Dragnea,   Teleorman